Temiz Çevre, Temiz Doğa

Beypazarı Belediye Başkanlığı Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçemizin belirli noktalarına yerleştirmiş olduğu geri dönüşüm bankaları ile çevre dostu adımlar atmayı sürdürüyor.

Kurulan bankalarla birlikte, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedefleniyor.

Ayvaşık Mahallesi Oğuzkent Mevki, Hacıkara Mahallesi Ankara Parkı ve Çarşı Dolmuş Duraklarına yerleştirilen geri dönüşüm bankalarında, bitkisel yağ, metal, kağıt, plastik, cam, elektronik eşya ve pil atıklarının ayrı ayrı toplanabileceği bankolar bulunuyor.

Bu bankolara atılan atıklar Beypazarı Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce periyodik olarak toplanarak, temiz bir çevre ve sağlıklı bir doğa için geri dönüşüme kazandırılıyor.

Beypazarı Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan, ‘İlçemizin belirli noktalarına yerleştirmiş olduğumuz mobil atık merkezleri ile atıkları ayrışmış bir şekilde toplayarak geri dönüşüme kazandırıyoruz. Gelecek nesillere daha temiz ve daha sağlıklı bir dünya bırakmak adına geri dönüşüme çok önem veriyoruz. Şuan üç noktada bulunan atık toplama merkez sayılarımızı da ilerleyen süreçte çoğaltmayı hedefliyoruz’’ dedi.