BEYPAZARI FESTİVALİNE GERİ SAYIM

Bu yıl 25.si düzenlenecek olan Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarih, Kültür ve Turizm Festivali 6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

DOLU DOLU GEÇECEK

Festivalde, konserler, sergiler, sokak sanatçıları, yarışmalar, tarih, kültür ve turizm tanıtım standları, animasyon gösterileri ile dolu dolu geçecek. Beypazarı'nın yöresel gıdaları, Beypazarı kurusu, tarhanası, ev makarnası, cevizli sucuğu, dolması, 80 katlı baklavası, havucu gibi ürünleri de festivalde davetlilerin beğenisine sunulacak.

DÜNYA KÜLTÜRLERİ BİR ARADA

Hırkatepe Mahallesinde Gazi Gündüzalp’i anma etkinlikleri ile başlayacak olan festival kapsamında geleneksel ata sporlarımızdan, kılıç kalkan oyunu ve demir dövme gösterileri ile mehteran ve seğmen ekibi gösterileri gerçekleşecek.

İlçe merkezindeki gösteri alanlarında yabancı ülkelerin halk dansları toplulukları kültürel özelliklerini yansıtan gösterilerle etkinliklere renk katacak. Üç gün boyunca şehrin farklı bölgelerinde çeşitli etkinlik ve gösteriler ile devam edecek.

RESİM VE FOTOĞRAFLAR SERGİLENECEK

Suluhan Nasuh Paşa Han’ın da Ankara Doğa Koruma İl Şube Müdürlüğü Beypazarı DKMP Şefliği olarak, ilçemizde endemik olarak bulunan Beypazarı Geveninin (Astragalus beypazaricus) tanıtımı çalışmaları kapsamında fotoğraf sergisi açılacak. Ayrıca Yağlı Boya Resim Sergisi gerçekleşecek, sergiye ressam Aligholi Mardani, Hayriye Sartaş, Hayri Çanak ve Gülten Ertürk katılarak yapmış oldukları yağlı boya resimlerini sergileyecek. Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi de festival boyunca Kent Tarihi Müzesinde açık olacak.

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Beypazarı Havucu ve Beypazarı Yöresel Yemekleri temalı yemek yarışması düzenlenecek.  Yarışmaya Ünlü Türk yemek uzmanı Emine Beder’inde aralarında bulunduğu birbirinden değerli mutfak ustaları da seçici jüri üyesi olacak.

Beypazarı Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği de sabit atış, su dolu şişeye atış ve trap atış kategorilerinde ödüllü atış yarışmaları düzenleyecek.

Beypazarı Bisiklet Derneği (BEYBİSDER) ve Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği (VOLKSDER) de ilçe stadyumunda bisiklet ve klasik otomobil severlerle buluşacak.

KONSERLER COŞTURACAK

6 Eylül Cuma Mithat Körler ve Mustafa Taş, 7 Eylül Cumartesi Osman Öztunç, 8 Eylül Pazar Oğuz Yılmaz ve Zara konserleriyle birlikte ilçemizin birçok noktasında da yerel ve sokak sanatçılarının alacağı sahnelerle dolu dolu bir müzik şöleni yaşanacak. Türk Sinemasının ünlü oyuncularından Necla Nazır da 7 Eylül Cumartesi günü Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir söyleşi gerçekleştirecek.