Öğrencilerin Kukla Keyfi

Mustafa Cankara  Kültür ve Kongre Merkezi’nde iki gün dört seans halinde sahnelenen “Masalın Aslı” adlı müzikli, danslı kukla oyunu ve sirk gösterisi öğrencilerle buluştu.

Çocuklara yönelik birçok proje üreten Beypazarı Belediyesi, Kültür Bakanlığı destekleriyle ilçede kukla etkinliği başlattı. Çocuklara ve gençlere dokunan birçok proje üreten Beypazarı Belediyesi, bu kez de ücretsiz olarak ‘Kuklalarla Masal’ etkinliği düzenledi.

Birbirinden güzel masalları çocuklarla buluşturan Masalın Aslı, masalların çocuğun hayal gücünü zenginleştiren,  dinleme alışkanlığı kazandıran ve öğrenmeye hazırlayan bir araç olduğu bilinciyle yoluna devam ediyor.

Sergilenen kukla gösterisi, öğrenciler tarafından zevkle izlendi. Etkinlikte, olanı değil, olması gerekenin tartışıldığı bir anlatımla masal kahramanlarının başına gelen komik olaylar anlatıldı.

Yapılan etkinlikle amaçlarının çocukları sanat ile tanıştırmayı sağlamak olduğunu ifade eden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’Bizler geleceğimizi teslim ettiğimiz çocuklarımızın sanatın her dalıyla tanışması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz’’ dedi.