BEYPAZARI MESLEKi EĞİTİM SERGİSİ AÇILDI

Beypazarı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin düzenlediği törene Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi Dağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Geçtiğimiz yıl BEYMETEF adıyla Kuyumculuk ev Takı Tasarımı bölümünün tanıtımının yapıldığı sergide bu yıl BEYMESER adıyla Kimya bölümünün tanıtımı yapıldı. 2011 Yılında Kimya bölümünü açtıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür “Çevremizde, ETİ Soda, ALKİM, Beypazarı Maden Suyu, kömür ocakları, termik santraller gibi büyük kurum ve kuruluşlar var.Bu kuruluşlarda istihdam edilen çalışanlar farklı illerden gelerek çalışıyorlar.Biz neden kendi çocuklarımızı bu kurumlarda işe yerleştirmeyelim diye düşünerek bu bölümü açtık.Bölümümüzde 58 öğrenci eğitime devam ediyor ve 2015 yılında ilk mezunlarımızı vereceğiz.Bu mezunlarımız da hemen iş bulabilecekler” dedi.

Resmi olarak il konuşmasını BEYMESER’de yapan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “Seçim boyunca çeşitli vaadlerde bulunduk. Hemşehrilerimiz de bize güvenip görevi bizlere verdiler. Şimdi seçim dönemi bitti icraat dönemi başladı. En önemsediğim konulardan biri eğitim. Eğitimsiz hiçbir başarıya ulaşmak mümkün değil. Görevimiz süresince eğitimle alakalı her zaman sizlerin bilgi ve düşüncelerine de ihtiyacımız olacak. Bu sergide emeği olan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, okul idaresi ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Yapılan sergi açılışı sonrası öğrenciler hazırladıkları çeşitli deneyleri uygulamalı olarak konuklara gösterdiler.Tören programı konuklara çeşitli ikramların verilmesi ile sona erdi.