BEYPAZARI MUHTARLARI İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Beypazarı Taş Mektep’te düzenlenen öğle yemeğine İlçe Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Yeni yasa ile birlikte bütün köy muhtarlarının artık mahalle muhtarı olması sonrası eski ve yeni göreve gelen 78 mahalle muhtarı için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Muhtarlara seslenen Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “Yerimiz makamımız belli ve makamımızın kapıları her zaman sizlere açık. Hepinizde telefon numaram var, olmayanlar da kaydetsin. İhtiyaçlarınızı, eksik gördüklerinizi bizlere bildirebilirsiniz. Sizlerle koordineli çalışarak bütün sıkıntıları aşmayı hedefliyoruz” dedi.

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ise “Sizler gerek Kaymakamlığımız gerek Belediyemiz için önemlisiniz. Köylerde mahallelerde muhatap aldığımız insanlar sizlersiniz. Sizler aracılığıyla mahalleye, mahalleliye ulaşır, sorunları sıkıntıları daha rahat tespit ederiz. Muhtarlarımızda ve belediyemizde ciddi değişimler oldu. Yeni bir dönem başlayacak ve inşallah bu dönem itibarı ile hep beraber uyum içerisinde çalışacağız. 30 Mart’ta seçim bitti. Bu saatten itibaren hangi vatandaşımızın hizmette önceliği varsa, hangi köyümüzün mahallemizin hizmeti aciliyet gerektiriyorsa bu başkanımızın da bizim de mutlaka önceliğimiz olacaktır. Başkanımızın yakasında şu an bir Türk Bayrağı rozeti var ve dolayısı ile artık ilçemizin bütün köyleri onlar için önceliklidir. Büyükşehirin imkanları çok daha fazla ve çok daha iyi bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Özel idarenin bütçesi ile büyükşehirin bütçesi arasında çok ciddi bir fark var. Bu fark mutlaka köylerimize yansıyacak. Zaten kanunda yer alan maddeye göre de Büyükşehir Belediyesi gelirinin %10 unu kendisine yeni bağlanan yerlere harcamak zorunda. Büyükşehir Belediyesi gelirinin %10 u çok ciddi bir rakam ve bu sebeple de çok daha iyi hizmetler alacağımıza inanıyorum. Ancak şu anda bazı sıkıntılar var. Teşkilatlanma tam oluşmadı, Büyükşehir’in birimleri yeni yeni daha buraya yerleşiyorlar. Bir kaç ay sıkıntımız olabilir ama sonrasında inşallah daha rahat edeceğiz. Bu süreçte çok daha iyi hizmetler yapmayı Cenabı Allah hepimize nasip etsin. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ilçe özel idare binası ve Başağaç mevkiindeki eski hal binalarını hizmet binası olarak kullanmaya başlayacaklarını ve bu binalarda dilekçe bürolarının olacağını belirterek muhtarların bu bürolara dilekçelerini teslim edeceklerini belirttiler. Verilen dilekçelerin aciliyet durumuna göre haraket edileceğini bildiren yetkililer “Burada muhtarlara çok büyük görevler düşüyor. Büromuz şu an faaliyette değil şu an acil olan yol, su gibi ihtiyaçların dilekçelerini belediye veya kaymakamlığımıza teslim ederseniz, yarından itibaren ekiplerimiz çalışmaya başlayacak. Bürolarımız açıldığında da birebir olarak sıkıntıları görüşüp, beraber çözüm üreteceğiz” dediler.