ANKARA KUZEY YILDIZINA MUHTEŞEM BİR TÖRENLE KAVUŞTU

Yeşilin her tonunun hakim olduğu, ışıl ışıl “Kuzey Yıldızı”nın açılışını Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çevre ve Şehircilik
Bakanı İdris Güllüce, milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, TOKİ Başkanı Ergün Turan birlikte yaptı.

Açılışa Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve çok sayıda ilçe belediye başkanı da katıldı. Başkan Kaplan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e hayırlı uğurlu olması dileklerini iletti.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, özel fıskiye şovları, yemyeşil atmosferi ve rengarenk ışıklandırmasıyla göz kamaştıran yaklaşık 750 bin metrekare alanı kapsayan “Kuzey Yıldızı” binlerce Başkentlinin katıldığı amfi tiyatroda yapılan törenle hizmete girdi.

 Açılış töreninde konuşan Başkan Gökçek, sözlerine Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi öncesi bölgenin durumuna ilişkin bir anısıyla başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, yabancı konuklarını buradan geçirmeye utandığını belirttiğini ve bir anısını paylaştığını kaydeden Başkan Gökçek, “Yabancı konukları buradan geçirirken bölgenin metruk durumundan utandığımız için misafirlerimizi lafa tutardık. Bugün o durumdan şimdi gördüğünüz muhteşem görünüme kavuştu” dedi.