BAŞKAN KAPLAN´IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Bağımsız ve onurlu yaşayabilmek için, vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü gurur, heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos 1922’de Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletine yakıştırdıkları esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türkiye’mizin kurtuluş mücadelesi, bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuş ve kutlu bir dönem olarak tarihteki şerefli yerini almıştır.

30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Şehitlerimiz ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bu gün rahatça ve özgürce yaşayabiliyorsak, bu zafer sayesindedir. Bu bilinçle büyüdüğümüz topraklarımızda bizim de bundan sonraki görevimiz aynı değerleri, aynı bilinci ve duyguları gelecek nesillere aktarmak olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk ulusunun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Beypazarı halkının, gözlerimizin yaşardığı, göğüslerimizin gururla kabardığı, yüreğimizin coşkuyla çarptığı 30 Ağustos Zafer Bayramını tüm içtenliğimle kutlarım.

                                                                                                                                       Tuncer Kaplan

                                                                                                                             Beypazarı Belediye Başkanı