BAŞKAN KAPLAN BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Beypazarı Taş Mektep'te ilçede faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gencer, Ak Parti Beypazarı İlçe Başkanı Ali Çakıroğlu ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte basın çalışanlarının gününü kutlayarak çalışmalarla ilgili soruları yanıtladı.

Beypazarı Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organize ettiği kahvaltıda çeşitli soruları yanıtlayan Kaplan, 9 Ocak 2010 tarihinde elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Beypazarı Adalet Gazetesi Sahibi Gazeteci İsmail Özen'i rahmetle andıklarını belirterek, 6 Ocak 2015 tarihli 24 Numaralı meclis kararı ile Beypazarı'nda bir sokağa Gazeteci İsmail Özen Sokak ismini verdiklerini ifade etti. Haber basın mensuplarınca da memnuniyetle karşılandı.

Beypazarı'na gelecek hizmetler ve yapılacaklar konusunda da her türlü soruyu yanıtlayan Başkan Kaplan, doğalgaz ile ilgili bir soruya, ihaleyi alan şirketin Beypazarı ofisini hemen açarak çalışmaya başlayacağını ve firmanın verdiği bilgiye göre de 2015 temmuz ayında abone alımının başlayacağını ifade etti.Kaplan Doğalgaz çalışmaları için hiçbir aksaklığın bulunmadığını sözlerine ekledi.

Hıdırlık Tepesi projesini de ilk kez basın mensuplarına gösteren Kaplan "Hıdırlık Tepemiz Beypazarı'nın turizmine büyük değer katacak.İçerisinde piknik alanlarının da yer alacağı tepemiz ilçenin adeta balkonu olacak" dedi.

Hastane arazisinin Beypazarı Belediyesi'ne devredilmesiyle ilerisi için büyük bir proje düşündüklerini belirten Kaplan, "Burası ilçemizin yeni bir meydanı, yeni bir ticari ve resmi alanı olacak. Tüm resmi kurumları bir araya toplayarak vatandaşların aynı bölgede kısa bir sürede tüm işlemlerini rahatça halledebilmelerini, ve ilçemize büyük bir değer katmayı hedefliyoruz. Biz yaptık oldu şeklinde değilde, herkesin görüşünü alarak bir proje ortaya çıkaracağız. Kent Konseyimiz bu yönde en büyük yardımcımız olacak" dedi.

Başkan Kaplan "Eski çöplüğümüzün dev bir rekreasyon alanına dönüşümü için çalışmalar başladı.Etap etap 10.000 dönüm alana yayılacak ve içerisinde yapay gölet, piknik alanları, gezinti alanları, spor alanlarının yer aldığı ve ilçe turizmi için de büyük katkı sağlayacak bir alan olacak.İlçemizin bir mahallesi gibi mesafede olan bu bölgeye ulaşımın kolay olması en büyük avantajımız." dedi.

Turizmi çeşitlendirmek için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Kaplan "İlçemizde gezilip görülecek yerler az önce bahsettiğim projelerle ve ulaşımın kolay olmasıyla artacak. Bunun yanında doğa sporları için de düşüncelerimiz var. Birçok ünlü rafting merkezinden daha güzel bir kanyonumuz ilçemizde yer alıyor. Biz burayı da değerlendirecek ve gün yüzüne çıkaracağız.İlçemize gelen turistin en azından 1 gece konaklayabilmesi için gezilecek yerler, yapılacak etkinlikleri çoğaltacak çeşitlendireceğiz" dedi.

Başkan Kaplan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Feridun Gültekin'in 700 Milyon dolara mal olan ve çalışmaların yarıda kaldığı Ayaş tüneli ve mevcut demiryollarını bizzat gezip, bölge belediye başkanlarından banliyö treninin bölgeye ekstra olarak ne kazanç sağlayacağına dair rapor istediğini ifade ettiğini,  Avrupa'nın en büyük termal tesisinin Beypazarı'nda yer aldığını, ilk etabın tamamlanmak üzere olmasından dolayı da yolcu potansiyelinin yüksek olduğu, ilçedeki sanayi kuruluşlarının yüklerinin de taşınması amacıyla banliyö treninin çok faydası olacağı yönünde rapor verdiğini ifade etti. Kayaş'tan Çayırhan'a kadar uzanacak Banliyö treni için çalışmaların 2019 a kadar tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

Hızlı tren için de 160 Km daha kısa olan bu yolun kullanılacağını belirten Kaplan, "Birkaç duraktan biri için de Beypazarı'nın seçilmiş olması bizim için bulunmaz bir fırsattır" dedi.

Başkan Kaplan ayrıca yapılacak bu önemli yatırımlarla Beypazarı'nın tam bir merkez haline geleceğini bunun da ilçeye yatırım yapacak sanayici ve işadamlarının sayısını artıracağını, Beypazarı'nın kalkınması ve büyümesine yönelik bu çok ciddi adımların atılmasına vesile olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan toplantı sonrası basın mensuplarına günün anısına isme özel hazırlattığı hediyeleri takdim etti.