KIRSAL KALKINMAYA DESTEK TOPLANTISI YAPILDI.

Beypazarı Belediye Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar dairesi tarafından taşra mahallerde gerçekleştirilecek kırsal kalkınma ve jeotermal kaynakların kullanımı konularında taşra mahalle muhtarlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar daire başkanı Özgür Güven, ilçe tarım müdürlüğü ve bostancılar odası başkan ve yöneticileri ile taşra mahalle muhtarları katıldı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

‘’Beypazarı turizm konusunda önemli bir başarı elde etmiştir. Öncelikle bu başarıda emeği geçen eski başkanlarımıza teşekkür ediyorum ancak geçmişten bugüne Beypazarı’mızın ekonomik anlamda lokomotifi tarım sektörümüz olmuştur. Sebze yetiştiriciliği konusunda ülkemizde hatıra sayılı bir paya sahibiz ve gelişmeye devam ediyoruz. Belediye başkanlığı seçim sürecinde de özellikle altını çizdiğim gibi tarım sektörümüzün alternatifler geliştirmesi gerekiyor. Meyva fideciliği konusunda yeni yatırımlar yaparak çiftçimize önemli bir gelir kapısı açabiliriz. Beypazarı Belediye Başkanı olarak gerek belediyemizin gerek devletimizin gerekse büyükşehir belediyemizin tüm imkanlarını çiftçimizin hizmetine sunmak için çalışıyoruz’’ dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar daire başkanı Özgür Güven büyükşehir belediyesinin kırsal kalkınma konusunda yaptığı faaliyetler ve çiftçilerimize sunduğu imkanlar konusunda bilgiler verirken, mahalle muhtarlarının köyleri ile ilgili talep ve sorularını yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar daire başkanı Özgür Güven

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in taşra mahallelerin sorun ve ihtiyaçlarına özellikle önem verdiğini ve her konuda hizmete hazır olduklarını ifade etti.

Özgür Güven hayvancılık konusunda büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, yemlik ürün yetiştirciliği konularında, tarım konusunda meyva fideciliği, hali hazırda üretilen ürünlerin değerlendirilmesi için kurutma, havuç suyu, salça üretimi gibi benzeri konularda çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yapılan bu toplantılarla öncelikli olarak çiftçilerimizin sorun ve beklentilerini tespit ederek çalışmalarımızı bu yönde geliştiriyoruz dedi.