ARTVİN, ARDAHAN VE KARS'LI İDARECİLER BEYPAZARI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Artvin Vali Yardımcısı Önder Coşkun, Artvin Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Artvin Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Artvin Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, Ardahan Çıldır Belediye Başkanı K.Yakup Azizoğlu, Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Artvin Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kırsal Kalkınma projesi yetkilileri Beypazarı'nda incelemelerde bulundu.

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın konuk ettiği vali yardımcıları Beypazarı Kent Tarihi Müzesi, Alaaddin Sokak ve Hıdırlık Tepesi'ni gezdiler.

Ardahan, Kars ve Artvin illerinde kırsal yoksulluğu azaltmayı ve tarımsal üretimde gelişme sağlamak amacıyla böyle bir proje düzenlendiğini belirten yetkililer, hedeflerinin Tarımsal üretimde ticari boyuta geçme konusunda istekli olan ve bunu yapabilecek kırsal üreticilerin (kadın, erkek) gelirlerini artırmak, bu üreticilerin ticari boyuta geçmelerini engelleyen altyapı yetersizliklerini gidermek, bu süreçte desteklenmeleri için kurumsal yayım hizmetlerini güçlendirmek ve proje yönetim kapasitesini artırmak olduğunu belirttiler.