HEDEF 365 GÜN TURİZM

Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Kayı Doğa Sporları Derneği bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla Beypazarı'nda turizm sektörünün yılın tüm aylarında aktif hale gelmesi ve sektörün canlandırılması hedefleniyor.

Ankara Kalkınma Ajansı katkılarıyla hayata geçirilen ''Alternatif Turizmde Beypazarı'' projesi kapsamında düzenlenecek faaliyetlerle tarih ve kültür turizminin yanı sıra eşsiz bir coğrafyaya sahip olan Beypazarı'na doğa turizmi ile katkı sağlanacak.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan  ''Alternatif Turizmde Beypazarı'' projesini önemsediklerini, Beypazarı'nın önümüzdeki yıllarda turizm potansiyelini kaybetmemesi için yeni alternatifler üretmesi gerektiğini belirterek, tarih ve kültür turizminde bizden önce markalaşan ilçelerin bugün yaşadıkları sıkıntıları görmeli ve ilçemizin aynı sorunlarla karşılaşmaması için turizm yelpazemizi genişletmeliyiz.

Özellikle büyükşehir insanlarının doğaya duyduğu özlem ve sağlıklı yaşam anlayışı,doğa turizminde önemli bir potansiyel ortaya çıkartıyor.

Anadolunun bozkırından karadenizin ormanlarına uzanan bir coğrafya, sayısız vadi ve kanyon, nadir hayvan ve bitki popülasyonu ile Beypazarı tam da doğa tutkunlarının aradığı şehir, bu yapılan çalışmalarla doğa turizmindeki bu önemli potansiyeli ilçemize yönlendirmeyi hedefliyoruz dedi.