BAŞKAN KAPLAN ''ENGELLERİ AŞMAK İÇİN BURADAYIZ''

Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Engelliler hakkında yapılan  ve yapılacak olan çalışmaların anlatıldığı toplantı Halkevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Neslihan Cenk, ilçe başkanı Mehmet Yayın ve engelli vatandaşlar ile ailelerinin katıldığı toplantıda engelli vatandaşlarımız için bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan şunları söyledi;

''Toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli unsurlardan biri engellilerinin yaşam kalitesi ve sosyal imkanlarıdır.

Belediyecilik anlayışımızın temel hedefi vatandaşlarımızın doğrudan yaşamına dokunmak dolayısı ile yaşam kalitesini arttırmak, engellilerimize her konuda hassasiyet göstermek bizim temel görevimiz.

Engellilerimizin ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, gündelik hayatta yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz. Okula giden engelli öğrencilerimize servis imkanı sağlıyoruz yine diyaliz hastası olan vatandaşlarımız ve sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan engellilerimizin sağlık kuruluşlarına ulaşımlarını sağlıyoruz.

Kurulan engelsiz atölyemizde düzenlenen kurslar ve faaliyetlerle engellilerimizin hayata tutunmalarına yardım ediyoruz. Engelli kardeşlerimizle kamplar düzenliyoruz.

Engelli kardeşlerimizin kurduğu gönül dostları tiyatro grubunun ilçemizde ve diğer ilçelerde yaptıkları gösteri ve etkinliklerde yanlarında oluyoruz, inanıyoruz ki hepimiz bir engelli adayıyız.

Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi, toplumsal yaşama entegrasyonu bizim için çok önemli.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sorunlarını gidermeye çalıştık inşallah önümüzdeki dönemde bu çalışmaları artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.''