Beypazarı Yeni Meydanına İsim Arıyor


Beypazarı’nda yapımına devam edilen yeni kent meydanı için isim belirlenecek.

Yeni meydan düzenleme ve genişletme çalışmaları kapsamında eski kasaplar hali ve eski üniversite binasını da içine alan bölgede oluşturulacak Kent Meydanı inşaatı devam ediyor.

Meydanın isminin belirlenmesi amacıyla Beypazarılıların, görüş ve önerileri toplanmaya başlandı.

Bu kapsamda Beypazarı halkı, Beypazarı Belediyesine, sosyal medya hesapları üzerinden ve belediye@beypazari.bel.tr adresinden isim önerilerini gönderebilecek.

Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek öneri toplama süreci sonrası öne çıkan isimler, Belediye Meclisi’nce değerlendirilecek.

Ve meydanın ismi açıklanacak.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, yapımına devam edilen Hanlarönü Meydanı bitişiğindeki yeni meydan projesine kamuoyunun genel kabul gördüğü bir isim arayışında olduklarını ve vatandaşlardan bu konuda destek beklediklerini söyledi.

“YENİ MEYDANA HEP BERABER İSİM VERELİM”

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Beypazarımıza kazandırılan meydana isim arıyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz isim arayışımıza önerileri ile katılmaları, düşüncelerini bizimle paylaşmaları ve kamuoyunun genel kabul gördüğü bir ismi hep beraber yeni meydanımıza vermek.

Konuyla ilgili bir noktaya da dikkat çeken Başkan Kaplan, ‘’Meydana asılan pankart ve tabelalar üç ay öncesinde asılmış olmasına rağmen sosyal medya üzerinden art niyetli hoş olmayan yaklaşımlarla neden bugün gündeme getirildi, ne amaçlanıyor? Tarihimize ve kültürümüze mal edilmiş isimleri değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok. Hanlarönü Meydanının ismi aynen kalacak. İsim arayışında olduğumuz meydan, yıkımı gerçekleşen eski kasaplar halini de kapsayan alandır, dedi.