A.Ü. BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU BEYPAZARILI HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE BÜYÜYOR

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Gazi Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu ile tek çatıda birleşen Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu, yeni hizmet binaları ile daha da büyüyecek.

Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen törene Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, Beypazarı İlçe Emniyet Müdürü Bülent Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Işık, Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan, eğitime verdikleri destekle tanınan ve ek binaların yapımı için de büyük emek vererek,  destek olan hayırsever işadamları Yücel ve Şahin Karaoğuz,Özer Aktürk, Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca ve öğretim görevlileri katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin “Bu binalar tamamlandığı zaman Beypazarı tarihi evleri, yaprak sarması, 80 katlı baklavası gibi değerlerinin aynı sıra eğitim ile de gündeme gelecek. Burada yükselen binalar ülkemizin geleceğidir. Burada yetişecek olan öğrenciler hem ülkemiz için, hem de bilim dünyası için çok şeyler yapacaklar. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “ Bir yerel yönetim temsilcisi, bir belediye başkanı olarak, eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Beypazarı’na yüksekokul yapılması için girişimlerde bulunan ve ilk adımı atan eski Belediye Başkanlarımızdan İbrahim Demir bey’e ve süreç içerisinde katkısı olan tüm belediye başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Eğitim olmadan bir toplumun yükselmesi, bir noktaya gelmesi mümkün değildir. Ankara Üniversitesi’nin buradaki bir misafiri değil, sahibi, kontrolcüsü, üniversitemizin rektör ve temsilcilerinin müsaade ettiği ölçüde destekçisi olacağımızı bilmenizi ister, yatırımcı ve hayırsever işadamlarımıza ayrıca şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Kaya ise “Çok hızlı bir inşaat süreci gözlemliyoruz. 1.5 ay gibi bir zamanda bu seviyeye geldi ve çok kısa zamanda öğrenci kabul edecek. Bir ülkenin gelişmesinin en önemli unsuru yetişmiş insandır. İnsanınızı yetiştirirseniz siz artık gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmaya layıksınız demektir. Bunda da en önemli husus eğitim. Bunun takipçisi hayırseverlere sahip olmak, Beypazarı için büyük bir kazanımdır. Eğitimin önemini çok iyi kavramış hayırseverlerimiz var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu eser Beypazarı’nın gelişmesine, sosyal yapısına, ekonomik ve bilimsel yapımına büyük katkısı olacaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ankara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş eğitime yatırım yapan hayırseverlerle zaman içerisinde dostluk bağlarının geliştiğini ifade ederek “Beypazarı’nın tarihine gittiğiniz zaman çok köklü bir tarih ve pek çok kültür görüyorsunuz. Kültürlerin birleştiği bir yer Beypazarı. Böyle güzide bir ilçemizde bizim Meslek Yüksekokulumuzun bulunmasından ve bugün onu çok daha büyük boyutlara taşıyacağımızdan mutluluk ve onur duyuyorum. Sürece baktığımız zaman ilk başlarda hayırseverlerimizin haklı bir kırgınlığı, küskünlüğü vardı. ‘Hayırseverler olarak bir araya geldik, bir şeyler yapmak istiyoruz, el uzatıyoruz, elimiz boşta kalıyor’ demişlerdi.Duyduğum sitemi, eleştiriyi çok haklı buldum. Bu bağlamda da üniversitem adına bu konuda geri kaldığımız için kendilerinden özür diledim. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Pek çok zenginimiz var ama bu tür bir hayır işine geldiği zaman ortada çok az insan kalıyor.  O bağlamda bu kadar kıymetli değerlerin, bu kadar kıymetli, hayırsever insanların bu adımlarının geride kalmaması için ortak çabayı hep birlikte gösterdik. Bugün burada bu güzel, hayırlı anı hep beraber kutluyoruz. Buraya binlerce öğrenci gelecek, binlerce öğrenci yetişecek ve ülkemize katkı sağlayacaklar. Şu an 1200 kapasitemiz var ve bunun 3000 e çıkacağını, belediye başkanımızın da bu işe sahip çıkacağını biliyorum. Kaymakamımız zaten sahip çıkacağının örneğini verdi. Hayırseverlerimizde bu işi bırakmayacaklardır. Çünkü buraların gerçek sahipleri sizlersiniz. Daha iyi imkanları halkın hizmetine sunacağımıza hiç şüphem yok. Başta Öner bey olmak üzere Sayın Şahin Karaoğuz’a, Yücel Karaoğuz’a ve Sayın Sait Koca’ya,  bu hayırları için çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek, yeni hizmet binalarının temeli atıldı.