ÜRETİCİMİZE HAYIRLI OLSUN !

Yeni yürürlüğe giren bir kanunla artık yol kenarlarında tezgah açarak satış yapmak yasak. Yasağa uymayanları ise 189 lira para cezası bekliyor. Bazı belediyeler zabıta ekipleri ile ısrarlı şekilde yol kenarlarında açılan standları yıkarken, Beypazarı Belediyesi kural ve yönetmeliklere uygun şekilde üreticiler için yerli mahsüller sergisi açtı.

Beypazarı Belediyesi Zabıta amirliğince, çiftçilerinde katılımıyla standlar başında kura çekimi yapıldı.Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın da katıldığı çekilişte konuşan Başkan Kaplan "Üreticimiz için güvenli ve düzenli bir şekilde ürünlerini satabilecekleri standlarımızı sezona yetiştirerek kuralarını çektik.Elbette eksikleri var, sezonun açılması yerli ürünlerimizin çıkması sebebiyle üreticilerimizin bir an önce burada yerlerini alabilmeleri için, ekiplerimiz hızlı bir çalışmayla burayı yetiştirdi. Kısa zamanda ufak tefek eksikleri de tamamlayarak burayı daha güzel bir yer haline getireceğiz. Yoldan geçen vatandaşlarımız rahatça sergimizin yoluna girip aracını park ederek güvenle alışverişini yapacak. Yöremizin taze, sağlıklı ve lezzetli ürünleriyle evine dönecek.Üreticimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kura çekimine katılan çiftçiler ise "Böylesi daha iyi oldu yolun kenarına yırtık dökük derme çatma çadırlar barakalar kuruyorduk.Burada hem arkadaşlarla toplanacak hem ürettiğimiz ürünleri daha fazla kişiye ulaştırabileceğiz.22 stand yapılacaktı.Başkanımızdan Allah razı olsun yetmeyeceğini söyledik 30 a çıkarttı.Kendisine çok teşekkür ediyoruz, bizi mağdur etmedi" dediler.

30 Standdan oluşan Beypazarı Belediyesi Yerli Mahsuller Sergisi, Beypazarı'ndan Ankara istikametine giderken Bakpiliç tesislerini geçince yolun sağında yer alıyor.