Duyarlı Ol, İsrafa Dur De

Beypazarı Belediye Başkanlığı gıda israfına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına ilçede bulunan çöp konteynerlerine sosyal mesaj içerikli afişler yapıştırdı.

İlçede bulunan tüm çöp konteynerlerine yapılacak olacak uygulamayla vatandaşların ihtiyacı kadar gıda ürünleri alması ve israf etmeme konusunda duyarlı davranmaları hedefleniyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) raporuna göre, her yıl yaklaşık 1 trilyon dolarlık gıda, tüketicilere henüz ulaşmadan kaybediliyor. Bu, dünyadaki gıdanın 3'te 1'inin çöpe atılması anlamına geliyor. Türkiye'de ise yılda 33 milyon ton ağırlığında çöp toplanıyor ve bunun 14,5 milyon tonunun gıda olduğu görülüyor. 

Bu kapsamda Beypazarı Belediyesi’de yaptığı çalışmayla gıdada israfı azaltmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk hareketini başlatarak vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘En önemlisi israf dinimizce haram ve maalesef ki insanlığımızın önemli sorunlarından birisi. Bizlere hem ekonomik hem de sosyal olarak zararı oldukça büyük, biz de bunları göz önünde bulundurarak bu zararın önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak adına böyle bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdik. Umarım vatandaşlarımız da gerekli hassasiyeti gösterir ve ilçemizde israfın önüne geçmiş oluruz’ dedi.