Profesör Doktor Hakkı Acun Namazgahı Açılışı Gerçekleşti

Beypazarı Belediye Başkanlığımız tarafından ilçemiz Hacıkara Mahallesi’nde yapımı ve çevre düzenlenmesi tamamlanan Namazgah’ın açılışı gerçekleşti.

İslam tarihinde önemli kararların alındığı, istişarelerin yapıldığı, halkın bilgilendirildiği, toplandığı yerler olan Namazgahlar kültürümüz içinde önemli bir yere sahip, bu kültürün yaşatılması adına da ilçemize kazandırıldı.

Namazgah açılışına Beypazarı Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü Kurul Başkanı Deniz Işıldar ve Kurul Müdürü Mustafa Kaymak, Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyesi Mehmet Akif Işık, diğer kurul üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış esnasında konuşan Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan, ‘İlçemize kazandırmış olduğumuz bu yapının, yapımında büyük katkıları olan ve geçen yıl aramızdan ayrılan kıymetli hocamız Prof.Dr.Hakkı Acun ismini verdik. Kültürümüzün bir parçası olan Namazgah’ı yapmamızda bize fikirleriyle büyük katkılar sağlayan değerli hocamızın adının burada yaşatılmasını istedik. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.