ULUSLARARASI BEYPAZARI FESTİVALİ İKİNCİ GÜNÜNDE DE DOLU DOLU

25. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarih, Kültür ve Turizm Festivali ikinci gününde dolu dolu etkinliklere sahne oluyor.

Resmi festival açılışı öncesi gelen heyetini karşılayan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan heyet ile birlikte festival standlarını dolaştı. Ardından gerçekleşen protokol açılışı ve konuşmaları sonrası yurtiçi ve yurdışı halk oyun gruplarının gösterileri ve çocuk oyunları etkinliğe renk kattı.

Festival açılışında TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Beypazarı İlçe Kaymakamı Temel Ayca ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’Bu yıl 25’incisini düzenlediğimiz geleneksel Beypazarı festivalimize öncelikle hoş geldiniz diyorum. Osmanlı’dan günümüze buram buram tarih kokan kültür ve turizm kenti Beypazarımız uluslararası bir festivale ev sahipliği yapıyor. Her yıl gerçekleştirmiş olduğumuz bu festivallerimiz ile ilçemize gelen misafirlerimiz Beypazarı’nın tarihini ve kültürünü en iyi şekilde tanıma fırsatı buluyor ve bundan çok memnun oluyor. Festivalimize katılan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese en içten dileklerimi sunuyorum’’ dedi.  

Açılışın ardından Alaaddin Sokağı ziyaret eden heyet Suluhan Nasuh Paşa Han’ın da sergilenen fotoğraf ve resim sergisini gezdi.

Daha sonra Hayri Özalp Başkanlık Konağı’nda Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, iki belediye arasında işbirliğinin ve dostluğun simgesi olan kardeş şehir protokolüne imza attı.

Etkinlikler daha sonra Mustafa Cankara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Necla Nazır’ın konuşmacı olarak katıldığı tasavvuf söyleşisi ve Suluhan Nasuh Paşa Han’ında gerçekleştirilen Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘’Geçmişten Günümüze İzler’’ konulu defile ile devam etti.