ULUSLARARASI BEYPAZARI FESTİVALİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

25.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür, Turizm ve Tarih Festivali görkemli etkinliklerle başladı.

Hırkatepe Mahallesinde Gazi Gündüzalp’i anma etkinlikleriyle başlayan festival mahalle meydanında gerçekleştirilen demir dövme, ok atma, kılıç kalkan oyunu, seğmen ve mehteran gösterileriyle devam etti.

Festival daha sonra şehir merkezinde gerçekleştirilen ‘’Birlik Yürüyüşü‘’ kortej halinde etkinlik alanına yürünmesiyle devam etti. Beypazarı Kaymakamı Temel Ayca, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Japonya Büyükelçisi Akio Mayajima, KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve kortej heyeti bankalar caddesinde kurulan standları tek tek ziyaret etti.

Etkinlik alanında gerçekleştirilen animasyonlar, sihirbaz gösterileri ile Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Osetya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden festivale katılan oyun grupları yöresel halk oyunlarını sergiledi. Akşam saatlerinde festivalin açılış konseri olan Mithat Körler ve Mustafa Taş verdiği konserle festivale katılanlara unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.