Şehit İmam Hacı Kazım Ozan Anıldı

Şehit İmam Hacı Kazım Ozan şehadetinin 10.yılında isminin verildiği ‘’Beypazarı Şehit İmam Hacı Kazım Ozan Anadolu İmam Hatip Lisesi’’ öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinlikle anıldı.

Anma programına İlçe Kaymakamı Can Aksoy, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Şehit İmam Hacı Kazım Ozan’ın ailesi ve yakınları ile okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Gencecik yaşında hayallerini gerçekleştirmek üzere yolu Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyüne düşen Hemşehrimiz Hacı Kazım Ozan, küçük yüreğindeki büyük sevgiyi köydeki yediden yetmişe herkese akıtmayı başarabilen ender biri olarak hafızalarda yer aldı. 

4 Mayıs 2009 akşamı görev yaptığı köyde düzenlenen nikah töreni için davet edilen ve cemaate namaz kıldırdığı sırada hain saldırının hedefi olan Ozan, hayallerinin tamamını gerçekleştiremeden şehadete ulaştı.

Saldırıda vefat eden 44 kişi arasında yer alan ve yok edici kinin hiç bir noktasında yer almayan İmam Ozan'ın tek amacı, idealleri uğruna doğduğu yerden çok uzaktaki köye gelerek, insanlar arasına sevgi ve hoşgörüyü yaymaktı. 

Görevi başında "şehitlik" mertebesine ulaşan ve 2.5 yıl gibi kısa bir sürede Bilge köyünde yediden yetmişe herkesin adeta sevgilisi olan İmam Kazım Ozan, yöre insanın en güzel ölümsüz anıları arasında yerini almayı başardı.