BEYPAZARI BELEDİYESİ, İŞÇİSİNE YÜZDE 30 ZAM YAPTI

Beypazarı Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu işçilerin bir yıllık mali ve sosyal haklarına yönelik sözleşmesi imzalandı.

Beypazarı Belediyesi'nde çalışan 60 kadrolu işçinin 2019-2020 Mart dönemi toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre, işçilerin maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı.

İmza töreni Halkevi Toplantı Salonunda Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile Hizmet-İş Sendikası Ankara 5 nolu Şube Başkanı Murat Demirtaş ve belediye çalışanı 60 kadrolu işçinin katılımıyla gerçekleşti. Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz’da refakat etti.

Beypazarı Belediyesi'nin ekonomik durumunu sıkıntıya sokmadan, işçinin de emeğini göz ardı etmeden anlaşmaya varılan toplu iş sözleşmesi, her iki tarafında memnuniyetiyle karşılandı. Toplu iş sözleşmesi, 2019 yılı Mart ayından, 2020 yılı Mart ayına kadar geçerli olacak.

İşçilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden başkan Kaplan, şöyle konuştu: 
“Biz çalışanın, ilçemize değer katan tüm arkadaşlarımızın hak ettiği her şeyi, layıkıyla yerine getiren arkadaşlarımızın hak ettiği ücreti de alnının teri kurumadan vermeye gayret gösteriyoruz. Memur, işçi, taşeron ayrımı gözetmeksizin bir aile olarak ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Değerli katkılarından dolayı özellikle çalışan işçi arkadaşlarıma ve hizmet iş sendikamıza teşekkür ediyorum. Birlik beraberliğimiz daim olsun, yüzde 30’luk zam da işçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun” dedi

Hizmet-İş Sendikası’nın temsilcisi olan Murat Demirtaş ise, “Emeğin karşılığı noktasında bizleri bugüne kadar ki sözleşmelerde destekleyen bir görüşe sahip olan Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin. Sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.