Beypazarı Markası Dünya’ya Açılıyor

Beypazarı Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı proje destek programı dahilinde yapmış olduğu ‘’Beypazarı Markası Dünya’ya Açılıyor’’ projesiyle desteklenerek Beypazarı yöresel ürünlerinin Dünya’ya açılması hedefleniyor.

Beypazarı Belediyesi Halk Evi toplantı salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına İlçe Kaymakamı Can Aksoy, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Göçmen, STK Temsilcileri ve Yöresel Ürün Üreticileri katıldı.

Beypazarı Markası Dünya’ya Açılıyor projesi ile Beypazarı Belediyesi’nin 2018 yılında Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile hazırladığı Beypazarı Yöresel Ürün Stratejileri Raporundan elde etiği sonuç doğrultusunda Beypazarı’nın yöresel ürünlerinin etkin ve verimli bir strateji ile üretimi ve tüm dünyaya satılması için gerekli altyapıyı kuracak. Proje kapsamında yürütülecek çalışmalar ile Beypazarı’nın yöresel ürünlerinin korunması, markalaştırılması ve satısını yönetecek altyapı kurularak Beypazarı’na ait yöresel ürünlerin kalite altyapıları güçlendirilerek Beypazarı’na ait yöresel ürünlerin de ülkemiz ve Dünya genelinde tanıtımı yapılacak.

Proje ile Beypazarı’nın sürdürülebilir kalkınması amacıyla üretim ve pazarlama süreçlerinde yenilikçi yaklaşımların benimsenerek yerel ürünlerden elde edilen katma değerin artırılmasına katkı sağlanacak.