Tohum Eleme Sezonu Başladı

Beypazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Selektör (Tohum Eleme Tesisi) çiftçilerimize hizmet vermeye devam ediyor.

Kuyucak Mevkii’nde kurulan selektör ile tüm çiftçiler tohumlarını eleterek bir sonraki yılın tohum ihtiyacını buradan karşılıyor.

Çiftçinin isteğine göre, ilaçlı, ilaçsız, torbalı, torbasız şeklinde eleme yapılan tesiste buğdayda birlikte, arpa, fiğ, mercimek gibi ürünlerinde eleme işlemleri yapılıyor.

Tam otomasyonlu sistemle eleme yapılan Selektör tesisinde verilen hizmetten dolayı Beypazarılı çiftçiler memnun olduklarını belirtti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “Selektörümüz son sistem üzerine kuruldu. Çiftçimiz buğdayını depoya döktükten sonra elini bile değmeden bütün eleme işini biz hallediyoruz. Selektörümüz, tohumdaki yabancı ot tohumu, sap saman ve diğer tüm yabancı maddeleri temizlemektedir. Amacımız buradan maddi bir beklenti değil, tamamen çiftçimize, köylümüze hizmet etmek. Bu hizmetimize de en kaliteli şekilde devam edeceğiz” dedi.