Minikler Eğlenirken Öğreniyor

Beypazarı Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile Sincap Çocuk Tiyatrosu, "Hacivat-Karagöz Ormanda" adlı oyunu Beypazarı’nda sahneledi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından kurulan tiyatro grubu, Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkez’inde çocuklarla buluştu. Çocuklara ağaç, orman sevgisini konu alan oyunu sahneleyen tiyatrocular, izleyicilerden alkış aldı.  İki seansta gösterilen oyunda ilçede eğitim gören ilkokul öğrencilerine orman, ağaç, doğa ve çevre konuları anlatıldı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’Orman ve doğa sevgisinin önemini çocuklarımıza küçük yaşta öğretmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de onların anlayacağı, daha iyi kavrayacağı şekilde oyun haline getirerek yapıyoruz. Bu sayede minik öğrencilerimiz hem eğleniyor, hem de orman ve ağaç sevgisini öğrenerek bilinçleniyor" dedi. Ayrıca Belediye Başkanı Kaplan, Orman Genel Müdürlüğü tiyatro ekibine de sergiledikleri oyun için teşekkür etti.