Çocuk Zabıtalar Başkan Kaplan ile Buluştu

Çocuklarımızı bilinçlendirerek bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla uygulamaya konulan çocuk zabıtalar denetimlerine devam ediyor.

Miniklerden oluşan zabıta ekipleri ilk olarak Başkan Kaplan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında çocuk zabıtalar Başkan Kaplan’a çocuklar için yaptığı ve yapacakları çalışmalar ile ilgili bilgiler alırken kendi taleplerini de ilettiler.

Ziyaret sonrası okul kantinlerini denetleyen minik zabıtalar yapılan denetimlerde, mevzuat hükümlerine uygun olmayan gıdaların bulunup bulunmadığı, ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat ve etiketler, ambalajların uygunluğu ve genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edilirken, çalışanlar da eldiven, maske ve bone takmaları konusunda uyarıldı.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’Minik zabıtalarımızın ziyareti beni fazlasıyla mutlu etti. Belediye olarak ‘’Çocuk Zabıta ve Çocuk Meclisi’’ gibi uygulamalarımızla çocuklarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz. Çocuklarımız sadece kendilerini bilinçlendirmekle kalmıyor, arkadaşlarının ve ailelerinin de alışverişlerinde hangi konulara dikkat etmeleri gerektiğini onlara aktarıyor’’ dedi.