BEYPAZARILI HEMŞEHRİLERİM

BEYPAZARILI  HEMŞEHRİLERİM

Halen yürütmekte olduğum Beypazarı Belediye Başkanlığı görevim hepinizin bildiği gibi 31 Mart 2019 tarihinde sona erecektir. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ve siz değerli hemşehrilerimin teveccühü ile 01 Ocak 2019 tarihinde Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleştirilen belediye başkanı adayları açıklama programında Allah'ın izniyle bu kutsal göreve Cumhur İttifakımızın adayı olarak gösterildim.

01 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar Beypazarı Belediye Başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde tek gayem ve hedefim; doğup büyüdüğüm güzel ilçeme ve ilçemde yaşayan çalışkan, gayretli, dürüst Beypazarı halkına hizmet etmek oldu. Allah'a şükürler olsun ki 5 yıllık görev sürem içerisinde kimseyi ayrıştırıp ötekileştirmeden birçok hizmeti gerçekleştirmeyi Rabbim bize nasip etti.

Belediye başkanlığı görevine başladıktan sonra ilk olarak atıl durumda bulunan eski sinema salonunu restore ettirip ilçemizde emeği geçmiş değerli bir öğretmenimizin de ismini vererek Beypazarı'nın ilk kültür merkezini açmak bize nasip oldu. Mustafa Cankara Kültür Merkezi'nde bugün hem sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmekte,  hem resmi törenler yapılmakta, hem de tüm okullarımız burada faaliyetlerini gerçekleştirebilmektedir. Süreç içerisinde eskiden olduğu gibi bir sinema salonunu da ilçemize kazandırmayı planlıyoruz.

Eski hastane binası ve alanı metruk bir haldeydi ve vatandaşlarımızdan tepkiler alıyordu. O araziyi Hazineden tahsis ederek daha modern bir belediye binası,  geniş bir otopark alanı ve vergi dairesinin 4. Katında bulunan tapu müdürlüğünü de hizmet binamızın içerisine alarak, sizlere daha erişebilir bir hizmet sunmayı amaçladık. Belediye hizmet araçlarındaki eksikliği gidermek amacı ile ilçe tarihinde bugüne kadar yapılmamış bir hizmet gerçekleştirerek tüm araç filomuzu yeniledik. Artık belediye modern araçlarla daha hızlı ulaşım ve çözüm noktasında ilçenin en etkili kurumu pozisyonuna gelmiştir.

Çarşı içerisinde bulunan musalla alanı trafik akışı olan ana caddemizde ciddi bir yığılmaya neden oluyordu. Mezarlık yanında bulunan alana camii, musalla, gasilhane ve taziye alanını kapsayan modern bir tesis yaparak hem cenazesi olan vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırdık hem de çarşı içerisinde oluşan yoğunluğunu azalttık. Bu alanın hemen yanına Beypazarı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Beypazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardım Vakfını ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet merkezinin yer alacağı inşaatı bitmiş binamıza inşallah en kısa zamanda taşıyacağız. Burada yaşanacak araç yoğunluğu içinde bir otopark çalışmamız planlama aşamasındadır.

5 yıl içerisinde ilçemizde bulunan eğitim öğretim alanındaki problemleri çözmek için çok ciddi yatırımlar yaptık. Öncelikle Oğuzkent bölgesinde ikamet eden öğrencilerimizin ortaokul ihtiyacını karşılayan Akşemseddin Ortaokulumuzu hizmete açtık, sonra sırası ile bugün gençlerimizin uğrak yeri haline gelen Gençlik merkezimizi tamamladık, daha sonra İmam Hatip Ortaokulumuzun inşaatı tamamlandı ve hizmete açıldı. %8 civarında engelli vatandaşımızın bulunduğu ilçemize Boztepe mevkiinde bulunan Eti soda Özel Eğitim Uygulama Okulumuzu kazandırdık, ilçemizin en önemli eksiklerinden olan Fen Lisesini onaylattık ve ilk öğrencilerini 2018-2019 eğitim öğretim yılında aldı. Halk Eğitim Merkezimize Türkiye'de parmakla gösterilecek büyüklük ve güzellikte 4 katlı en modern teknolojiyle donatılmış yeni binasını kazandırdık, önümüzdeki günlerde hizmete girecek inşallah. Yıllardır ikili öğretim veren ilçemizin en kalabalık ilkokulu olan Cumhuriyet İlkokulunun modern ve yeni bir bina inşaatına başladık ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında inşallah hizmete açılacak. Başağaç bölgemizde oluşan nüfus yoğunluğunu dikkate alarak Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yatırım İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı ile görüşülerek Başağaç İlkokulu ve Ortaokulu İnşaatlarına başlandı, eğitim binalarımızın inşaatı hızla devam ediyor. Faruk Kefelioğlu İlkokulunda yaşanan öğrenci yoğunluğu ve siz değerli vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda bu okulumuza da yeni bir bina kazandırdık ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemine açmayı planlıyoruz. Endüstri Meslek Lisemiz için Kapıağzı mevkiinde modern bir binanın temelini attık bu yatırım da önümüzdeki yıl hizmete girecek, akabinde küçük bir binada hizmet veren Kız Meslek Lisemizi de yeni binasına taşıyacağız. Üniversite öğrencileri için ciddi sıkıntı olan yurt problemi için gerekli görüşmelerimizi yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçemize 200 kız 200 erkek öğrenci kapasiteli KYK yurdu yapılması konusunda yatırım kararı alınmasını sağladık, en kısa zamanda bu inşaatlarımızda tamamlamayı planlıyoruz. Tüm bu eğitim yatırımlarımız ile İlçemizin 30 yıllık okul ve eğitim binası ihtiyacını şimdiden tamamladık.

Doğalgaz konusunda bir çok polemik olmasına karşın ilçemize doğalgaz hizmetini kazandırdık. Bu büyüklükte bir hizmetin ulaştığı her ilde ve ilçede yaşanacak sorunlar bizim ilçemizde de yaşanmakta ancak siz kıymetli hemşerilerimin hoşgörüsü ile doğalgaz  zaman içerisinde ilçemizin birçok noktasında kullanılmaya başlanarak hem biz hem de çocuklarımız için daha temiz bir Beypazarı ve daha yüksek yaşam kalitesini sağlayacağız inşallah.

İlçe merkezinin hemen yanındaki şehir çöplüğünü kaldırdık ve şehrimizi hem o kötü görüntüden hem de kokudan arındırdık. İnşallah ilerleyen zaman içerisinde oraya güzel bir mesire alanı yapacağız. İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan modern bir mezbahane  ve hayvan pazarı inşaatımız başladı en kısa zamanda burayı siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

Beypazarı'nda tarımsal çeşitliliği artırmak ve alternatif bir pazar oluşturmak amacıyla başlattığımız meyve bahçelerimizden ürünler almaya başladık. Taşra mahallerimizde yaşayan çiftçilerimize büyük bir gelir kapısı oluşturacak meyve bahçelerimizi önümüzdeki dönemde ilçemizin her bölgesinde yaygınlaştıracağız. Belediye seramızda yılın 12 ayı çiçek üretiyoruz. Yaz kış ilçemizin görsel güzelliğine zenginlik katacak seramızı halkımızın da yararlanacağı bir üretim merkezi haline dönüştüreceğiz.

Yaptığımız tüm projelerde ve çalışmalarda önceliğimiz hep Beypazarı oldu ve bundan sonrada böyle olmaya devam edecek. Karagöl doğal piknik alanımız, hanımlar lokalimiz, sağlıklı yaşam merkezimiz ile başlattığımız sosyal belediyecilik anlayışımıza ikinci dönemimizde inşallah daha büyük projelerle katkı sağlayacağız. Ulaşım, konaklama, trafik, turizm alanında yapacağımız yeniliklerle ilçemizi cazibe merkezi haline getireceğiz. Cumhur ittifakımız ile daha güçlendiğimiz bu seçimde başta AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatları, gençlik kollarımız ve ülkü ocağımızdaki genç kardeşlerim partimizin değerli üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarımız, taraflı tarafsız siz Beypazarılı hemşerilerimizin desteği ve bizlere olan inancıyla tekrar yolla çıkıyoruz. İlçemizin sorunlarını biliyoruz ve bu alanda projeler üretmek için bundan önceki 5 yıl olduğu gibi bundan sonraki süreçte de sizlerin takdiri ve teveccühü ile yeni projelerimizle yeniden sizlerle olmak bize güç katıyor. Kalan hizmetlerimizin devamı ve yeni projelerimizle Beypazarı'mıza güç katmak için 31 Mart 2019'da Beypazarı Belediye Başkanlığı görevinde hizmetinize talibim.

Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum. Saygılarımla

TUNCER KAPLAN
BEYPAZARI BELEDİYE BAŞKANI