Yılın Yerel Yöneticileri Ödül Törenine Ev Sahipliği Yaptık

Beypazarı Belediyesi ve Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi işbirliğiyle bu yıl 8.’ncisi düzenlenen ‘Yılın Yerel Yöneticileri’ ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül töreni öncesi ilçemize gelen misafir belediye başkanlarını karşılayan Başkan Kaplan daha sonra ilçemizin tarihi ve turistlik alanlarında bir gezi düzenleyerek Beypazarı’na gelen başkanlara ilçemizin tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.

Beypazarı Kültür Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninin de, ülkemizin farklı noktalarında Beypazarı’na gelen belediye başkanları, altyapı, atık su arıtma, kırsal kalkınma destekleri, kardeş şehir projeleri, köy okulları projeleri, sosyal yardımlar, ulaşım, kreş ve gündüz bakımevleri, park ve peyzaj projeleri, kentsel dönüşüm, turizm, gönül belediyeciliği, engelli bakım evleri, içme suyu, sosyal yaşam, yenilenebilir enerji kaynakları, jeotermal kaynaklar, istihdam, millet bahçesi, spora ve gençliğe teşvik gibi bir çok projede ödül aldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz, amaçlarının Türk belediyeciliğine katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, “Belediye başkanlarımızın ve hatta belediye çalışanlarımızın bir projeyi üretme yada uygulama aşamasında emsal teşkil edecek, başka belediyelerimizden ve belediye başkanlarımızdan, onların tecrübelerinden istifade etmeleri yerel yönetimlerimize önemli kazanımlar sağlayacak, aynı zamanda Türk belediyeciliğinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu noktada köprü vazifesi görmek biz Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi ailesinin başlıca hedefleri arasındadır” dedi.

Beypazarı Belediyesi de ‘’Sosyal Belediyecilik’’ alanında hayata geçirdiği ‘’Şefkat Eli’ projesiyle ödüle layık görüldü. Hayata geçirilen proje ile ilçedeki yardıma ve bakıma muhtaç kimselerin yanında olmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’ Göreve geldiğimiz günden itibaren, sosyal belediyecilik adına her kesimi kucaklayan projeler üretmeyi hedefledik. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekiplerimiz; her yıl 2000 aileye kıyafet, gıda ve yakacak yardımı yaparken 850 hanede yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın kişisel bakım, sağlık taraması ve ev temizliklerini yaptı. Periyodik olarak 105 camimizin de temizliğini yaptık. Ramazan aylarında hep birlikte geleneklerimize bağlı olarak her akşam farklı mahallelerimizde iftarlar düzenledik. Birçok yardıma muhtaç ailemizin kapısını çalarak sıcak yemek ikram ettik’’ dedi. Başkan Kaplan ayrıca bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmanın ve Beypazarı Belediyesi olarak ödüle layık görülmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.