DEVLET TİYATROLARI’NDAN MEVLANA AŞK VE BARIŞ ÇIĞLIĞI

Hiç eskimeyen düşünce ve fikirleriyle günümüz insanına ışık, aşk ve barış kaynağı olan Mevlana, "Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı" adlı oyunla anıldı. Beypazarı Ticaret Meslek Lisesi İpekyolu Salonu’nda sahnelenen "okuma tiyatrosu" türündeki eser büyük ilgi gördü. Oyunu Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, başta olmak üzere çok sayıda sanatsever izledi. Sema gösterilerinin yapıldığı etkinlikte tam anlamıyla görsel bir şölen yaşandı.
 
SemihSergen, Süheyla Gürkan, Akın Erozan ve Müjde Hayat'ın Mevlana'yı anlattığı "Mevlana, Aşk ve Barış Çığlığı" isimli oyuna, Göktürk Arıkan danslarıyla, küçük semazen M. Enes Çetin ise sema gösterileriyle renk kattı. Ayrıca tasavvuf müziğinden ezgilerin de Beypazarılılara sunulduğu oyunda, Mevlana'nın Horasan'dan Karaman'a, Karaman'dan Konya'ya gelişini, burada Şems-i Tebrizi ile tanışması anlatıldı. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, eserin sahnelenmesinin ardından oyuncuları tebrik etti.

Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı adlı oyun bu akşam yine Beypazarı Ticaret Meslek Lisesi İpekyolu Salonu’nda Saat 20:00 de ücretsiz olarak sergilenecek.