BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİNİN BEYPAZARI ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer KAPLAN, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet YAYIN ve partililerin karşıladığı Milletvekili Haluk İPEK, belediye başkanı makam odasında ilerleyen süreçte Beypazarı’nı bekleyen gelişmeleri değerlendirdi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer KAPLAN, Beypazarı ve bölge için projelerini ve fikirlerini anlattı. Başkan KAPLAN atıl durumda 30 yıldır bekleyen Ayaş Tüneli ve tren yolu sorununu dile getirerek 500 milyon dolarlık bir yatırımın yapıldığını, tren yolunun Çayırhan’ı geçtiğini ve Nallıhan’a kadar gidilebileceğini, bu işin tamamlanmasının bölgeyi canlı tutacağını ve ekonomik kalkınmanın yolunun da buradan geçtiğini ifade etti.

KAPLAN “Beypazarı’nda termal turizmin de başlayacak olması sebebiyle ihtiyaç haline gelen sivil havaalanı için yetkililer Çarşamba günü ilçemize gelerek incelemelerde bulunacaklar. Allah nasip ederse sizin de desteklerinizle gerçekleştirmiş olacağız. Evlerimizle artık tanındık, biliniyoruz. %60 lık bir kısım tamamlandı. Devamı noktasında da elimizden geleni yapacağız. Ancak bizim alternatif bir çıkış yapmamız lazım. Bunun için de İnözü ve Sabagoz Vadilerimizin devreye girmesi gerekiyor. DSİ ve Çevre Bakanlığımızın bize vereceği küçük desteklerle buraları muhteşem bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Karaşar ve Eğriova’yı da turizme kazandırdığımızda bölgemiz inanılmaz canlanacak, Ankaralının dinlenme alanı haline gelecektir. Turizmi günübirlikten konaklamalı hale getirebilmek için, bunun gibi çeşitli düşüncelerimiz var. Bir de Teleferik projemiz var. İnözü vadimizin başında 10-15 köyden oluşan Dağsalı köylerimiz var. İnanılmaz manzaraları olan doğayla iç içe köylerimiz. Bu köylerimizi istasyon yapıp köy turizmini başlatacağız. Güdül, Sorgun, Çağa ve Çayırhan’ı da bu işin içine katabilmemiz lazım. Bu projelerle ilçemizi konaklama merkezi yaparak 2-3 gün konaklamalı turizmin önünü açma hedefindeyiz.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer KAPLAN’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Haluk İPEK  “Beypazarı’mızda seçimi kazanmak AK Parti’nin kuruluşundan beri bir özlemiydi. Seçim öncesi Beypazarı adayı belirlenirken, Başbakanımızın yanında Tuncer KAPLAN kazanırsa çok başarılı olacağını söylemiştim. Kazandı ve başarılı olmayı da inşallah Allah nasip eder. Başkanımızın belediyecilikle ilgili bir birikimi var. Bizlerle olan iletişimi iyi. Dolayısı ile burada yapılacak hizmetlerle ilgili özellikle ihtiyaçları kendisi de iyi bir şekilde yorumlayıp bizim önümüze getirmesi lazım. Bizde hem bakanlıkları, hem hükümeti, hem de Büyükşehir’in kendisini harekete geçirip, buraları düzgün bir şekilde planlarız. Beypazarı’nın diğer ilçelerden farkı; çalışabilen, üretebilen, para kazanmayı bilen bir halkı var. Beypazarı’nın bu yönünü bir çok insan bilmiyor ama biz biliyoruz. Beypazarı’nda kişi başına düşen milli gelir, diğer ilçelerin hepsinin üstündedir diye anlattığımda herkes şaşırıyor. Dolayısı ile bu 5 yılın çok iyi ve verimli geçeceğine inanıyorum. Karayolları ile birkaç kez görüştük duble yolu bitirdiğimizde insanlar bu yolu kullanmaya başlayacaklar” dedi.