13.GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLİĞİ HIDIRLIK TEPESİNDE YAPILDI

Sabah saatlerinden itibaren ailece hem piknik hem eğlence amaçlı Hıdırlık Tepesi’ne gelmeye başlayan Beypazarılılar ve turlarla ilçeyi ziyarete gelenler, çeşitli dalda gerçekleştirilen yarışmalar için de kayıtlarını yaptırdılar.

En uzağa giden uçurtma, en yükseğe çıkan uçurtma ve en ilginç uçurtma kategorilerinde 3 dalda 154 yarışmacının katıldığı uçurtma şenliğinde;

En uzağa giden uçurtma dalında

1.Burak Kösten, 2.Samet Özkan, 3.Burakcan Çobanoğlu, 4.Esma Kahya, 5.Kayra Toydemir

En yükseğe çıkan uçurtma dalında

1.Elif Ünlü, 2.Halil Demir, 3.Merve Serçeli, 4.Mehmet Efe Yılmaz, 5.Yasemin Uzunoğlu

En İlginç Uçurtma

1.Alperen Sunel, 2.Abdullah Varol, 3.Habip Çakır, 4.Merve Öner, 5.İsmail Ünlü oldu.

Şenlik alanında çocuklar animasyon grupları ile eğlenirken, gençlerde canlı müzik ve Ankara oyun havaları eşliğinde oynadılar. Beypazarı Belediyesi’nce çocuklara balon ve uçurtma dağıtımı yapıldı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “Yıllardan beri geleneksel hale gelen uçurtma şenliğimizin bu yıl 13.sünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Beypazarılı hemşehrilerimizin yanı sıra ilçemize turlarla gelen misafirlerimizde aramızdalar.23 Nisan Ulusal Egemenlik ev Çocuk Bayramı ardından çocuklarımıza bir ödül niteliği taşıyan şenliğimiz aynı zamanda bizleri de çocukluk yıllarımıza götürüyor. Önümüzdeki yıllarda daha büyük daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi hedefliyoruz. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.