BEYPAZARI´NDA 160 YILLIK GELENEK ´FİŞEK BAYRAMI´

Beypazarı’nda Regaip Kandili, torpil, maytap, trakkal, havai fişek gibi patlayıcı maddelerle coşkuyla kutlanıyor.160 yıllık bir geçmişi olan bu kutlamalar nesilden nesile devam ediyor. Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili akşamı, Beypazarı yine renkli görüntülere sahne oldu.

Beypazarılıların “Fişek Bayramı” diye adlandırdığı bu günde vatandaşlar kabir ziyaretlerinin ardından havanın kararmasıyla, genciyle yaşlısıyla sokaklara dökülüp, ışık saçıcı ve patlayıcı maddelerle bu geceyi kutladı.

Ankara Valiliği ve Beypazarı Kaymakamlığı’nca yasak olduğu belirtilmesine rağmen geleneği bozmayan ilçe halkı için, bu maddelerin kullanımını en aza indirmek amacıyla, Beypazarı Belediyesi tarafından ilçenin 2 farklı noktasında da her yıl olduğu gibi havai fişek gösterileri yapıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği havai fişek gösterileri ile gökyüzü aydınlanırken, coşku doruğa ulaştı. Saat 21:00 de Oğuzkent Mevkii, Saat 21:30 da ise Beypazarı merkezdeki yüksek tepe olan Hıdırlık Tepesi’nde yapılan havai fişek gösterileri izleyenleri büyüledi.