ULUSLARARASI BEYPAZARI VE YÖRESİ ŞENLİKLERİ 6-7-8 HAZİRAN’DA

Bu yıl 21.si düzenlenecek olan Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri için Beypazarı Halkevi’nde gerçekleştirilen toplantıyla çeşitli görüşler alınarak tarihin 6-7-8 Haziran olması kararlaştırıldı. Beypazarı Halkevi’nde Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Beypazarı Kültürünü ve Turizmini Geliştirme Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Harun Demir başkanlığında düzenlenen toplantıya, Beypazarı Belediye Başkan Yardımcıları, meclis Üyeleri ve turistik işletme sahipleri katıldılar.

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya şenliklerin yapılması için Haziran ve Eylül ayları için iki farklı görüşün olduğunu belirterek, toplantıya katılanlardan görüşler aldı. Kaymakam Kaya “Bu senede daha iyi, daha kusursuz, daha güzel bir festival yapmamız için neler yapmamız lazım. Bu konuda genel bir değerlendirme yapmak istiyoruz. Başkanımız da zaten bu konuyla ilgili böyle bir toplantı düzenledi. Şenliklerimizin birinci amacı ilçe tanıtımı ve farklı kültürleri bir arada buluşturmaktır” dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “En verimli en uygun tarihi belirlemek için kararı tamamen sizlere bırakıyoruz. Beraber istişare edelim, beraber konuşalım istiyoruz. Bu benim ilk festivalim, benim için ve Beypazarı için gerçekten önemli. Daha önceden görüşler aldım, işletmecilerden fikir aldım. Haziran’da yapılması daha uygun görülüyor ve bu sebeple de ön çalışmamız, fikirlerimiz oluştu.3 gün sürecek şenliklerimizde 3 gece 3 konser düzenlemek istiyorum. Konserleri de Hanlarönü’nde yapacağız. Cuma akşamı Ankaralı sanatçılar, Cumartesi akşamı gençlere yönelik bir konser, Pazar akşamı da tüm halkımıza hitap edecek bir konser düzenlemeyi hedefliyoruz. Huzur ve güven içerisinde esnafımız için kazançlı ve amacına ulaşan bir festival için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Toplantıda alınan farklı görüşler sonrası 21.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri’nin 6-7-8 Haziran’da yapılması kararı alındı.