BEYPAZARI ENGELSİZ ATÖLYE ÖĞRENCİLERİNİN ASKERLİK HEYECANI

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Beypazarı’ndan 7 engelli genç askerlik heyecanı yaşadı. Beypazarı Belediyesi Engelsiz Atölye’de eğitim gören Yiğit Dumlupınar, Serdal Özmutlu, İbrahim Tiftik, Gökalp Ayvazoğlu, Hüseyin Akman, Cemil Akdoğan ve Altan Arslan Beypazarı Belediyesi’nin başlattığı işlemler sonrası 12 Mayıs Pazartesi sabahı Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kıyafet ve teçhizatlarını alarak, temsili olarak eğitim yaptılar.

Beypazarı Belediyesi’nce aileleri ile birlikte Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen askerlere Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın eşi Ayşe Kaplan, Belediye Meclis Üyeleri Ayla Yurdakul ve Semra Varlık eşlik ettiler.  Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda askeri üniformalarını giyen engelliler, selam durmayı öğrenerek, temsili nöbet tutup, koğuşları gezdiler.Daha sonra düzenlenen törenle yemin eden Beypazarılı askerler, teskere aldılar.

Engelli askerleri temsilen konuşan Yiğit Dumlupınar, engelli oldukları için askerlik yapamadıklarını ancak kendilerine verilen bu imkanla askerlik duygusunu yaşadıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. 1 Günlükte olsa askerliğin güzel bir duygu olduğunu belirten Dumlupınar, gururlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, ''Gönül isterdi ki tam askerlik yapalım. Bize bir günlük bile olsa bu duyguyu yaşamamıza öncülük eden Beypazarı Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan’a teşekkür ederiz “ dedi.