BEYPAZARI’NDA BURUK ANNELER GÜNÜ

Programa Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve eşi Ayşe Kaplan, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya’nın eşi Belgin Kaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş’ın eşi Aydan Öntaş, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Ak Parti Beypazarı Kadın Kolları Başkanı Av. Ayla Yurdakul, Belediye Meclis Üyesi Semra Varlık ve bayanlardan oluşan çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “Bugün gerçekten Türkiye için Dünya için, milletimiz için çok acı bir gün. Yaşanan çok acı, hazin bir olay var, yürekler kan ağlıyor. Allah ailelere ecir, sabırlar versin. Bugünün önemine binaen annem de burada, annemin ve tüm annelerimizin anneler gününü tekrar kutlamak istiyorum. Bugün söylenecek çok fazla söz bulamıyorum, acımız gerçekten çok büyük, dua edelim madende kalanlardan inşallah sağ salim kurtulanlar olur” dedi.

Başkan Kaplan’ın eşi Ayşe Kaplan’da Soma’da yaşanan facia ile ilgili üzüntüsünü dile getirerek, programa katılan herkese teşekkür etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek  “Soma’da yaşanan hazin olaydan sonra hepimizin evine bir ateş düştü. Anne olarak, kadın olarak hepimiz çok ağladık. Bugün Recep ayının 15 i, çok güzel ve özel bir gün. Herşeyden önce üç aylarınız mübarek olsun.96 yaşında annem var. Annelerimiz bizim dua kapımız, tek dayanağımız. Zamanımızda artık insanlar anne babalarından bıkar hale geldiler. Ben çok ev geziyorum, anne babalarını evin bir odasına kitleyen evlatlar gördüm. Allah o evlatlarla bizleri imtihan etmesin. Bir anne 7 çocuğa 9 çocuğa bakıyor ama o çocuklar bir anne babaya bakmıyor. Allah hiçbirinizi evlatla imtihan etmesin. Bugün gerçekten acıyla kavrulan, içleri yanan annelerimize sabır, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Rabbim ülkemize bir daha böyle felaket yaşatmasın” dedi.

Konuşmalar sonrası yılın annesi seçilen Hatice Ulusoy ve Emine Türük’e Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve eşi Ayşe Kaplan tarafından ödülleri verildi. Okunan Mevlid-i Şerif sonrası ise Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Nevin Gökçek’in hediyeleri katılımcılara dağıtıldı.