BEYPAZARI’NDA MADEN ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI

Beypazarı Atatürk Parkı’nda Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarılı Madenciler, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen anma töreninde, Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Mevlid-i Şerif ve okunan dualarla eller semaya açıldı. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan yaptığı konuşmada “Memleketimizin başı sağolsun, inanın boğazım düğümleniyor. Allah şehitlerimizin mekanını cennet eyler, ailelerine ecir sabır verir inşallah. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Rabbim ailelerine sabır ve metanet versin. Allah bu memlekete, inancı, dini, dili ne olursa olsun bir daha böyle acıyı yaşatmasın. Beni en çok etkileyen ve hepimizin bildiği gibi o madenci kardeşimizin ‘çizmelerimi çıkartayımmı’ sözü olmuştur. Elbette bölgemize yatırımcıya ihtiyacımız var, elbette yatırımcıları davet edeceğiz ama yatırımcı da haddini bilecek, çalışanların hakkını çalışana verecek, emniyetini güvenliğini sağlayacak. Bizlerde takipçisi olacağız. Rabbim hepimize sabır versin” dedi.

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ise “ Bugün gerçekten hepimizin çok üzgün olduğu, Türkiye’nin yüreğinin yandığı bir dönem. Soma’daki hadise eğer bir insanın yüreğini sızlatmıyorsa o yüreğine bir bakması lazım. Dolayısıyla hepimiz çok üzüldük, çok duygulandık. Allah memleketimize, milletimize, analarımıza, evlatlara böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın inşallah. Yüzleri kömür karası ama kazançları ekmekleri tertemiz, çizmeleri kirli ama yürekleri tertemiz olan birçok madencimizi kaybettik. Bu tür acıların, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için bu işte ihmali olanların mutlaka cezalandırılması gerektiğine inanıyorum. Başkanımızın da dediği gibi burası da bir maden bölgesi, bu konuda bizde üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Sizler o bölgede çalışan madencilersiniz. Varsa gördüğünüz eksiklik ve ihmaller bizlere bunları iletirseniz, elbette bizlerde sorumluluklarımız çerçevesinde bunun gereğini yapmak için elimizden geleni layıkıyla yapmaya çalışırız. Bundan şüpheniz olmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum” dedi.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.