BAŞKAN KAPLAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. SÜLEYMAN BÜYÜKBERBER’İ ZİYARET ETTİ

            Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber’i 2014 Afrika Günü Etkinlikleri işbirliği faaliyetlerini görüşmek üzere ziyaret etti.

            Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Gazi Üniversitesi’nde düzenlenecek olan 2014 Afrika Günü etkinlikleri kapsamında işbirliği faaliyetlerini görüşmek üzere 14 Mayıs 2014 tarihinde Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’e  bir heyet ile ziyarette bulundu.

            Afrika Birliği’nin 50. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinin yıl boyunca devam etmesi münasebetiyle Gazi Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı boyunca söz konusu kültürel ve bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapacağını dile getiren  Rektör  Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, şunları aktardı : Ocak 2008’ de Addis Ababa’da yapılan 10. Afrika Birliği Zirvesi’nde alınan kararlarla, Ülkemizin Afrika Birliği’nin stratejik ortağı olarak ilan edilmesini takiben dünyada her sene 25 Mayıs günü kutlanan " Afrika Günü " etkinliklerinin , Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşmesinin ardından, Gazi Üniversitesi olarak Dışişleri bakanlığımızın katkıları ve siz Afrika ülkelerinin değerli Büyükelçilerinin desteğiyle 22-23 Mayıs 2014 tarihinde Afrika günü etkinliğine ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz " dedi.

            Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada:İlçemizin ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli olan bu organizasyona katkı vermekten mutluluk duyarız. Afrika ülkeleri ile yapılacak ticari ve siyasi faaliyetlere önem vermekteyiz. Üniversite ile ortak bir proje hazırlayarak işbirliği içinde Afrika Ülkelerinde faaliyette bulunmaktan mutluluk duyacağız.

           "22 Mayısta Beypazarı’nda yapılacak faaliyete de tüm vatandaşlarımız davetlidir." Dedi.