YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN GELEN YÜZLERCE ÇİFTÇİ BEYPAZARI’NDA BULUŞTU

Türkiye’de merkezi İzmir’de bulunan İsiviçreli tohum ve ilaç firması Syngenta’nın Kayabükü Mahallesi yolu üzerinde gerçekleştirdiği tarla gününe İzmir, Antalya, Sakarya gibi illerden otobüslerle gelen çiftçilerin yanı sıra, Hollanda, Yunanistan gibi ülkelerden gelen yabancı çiftçi ve ziraatçiler, firma temsilcileri ve bayiler katıldı.

Bazıları pazarda yer almayan ve kendi topraklarında denenmemiş ürünlerden oluşan, 43 Çeşit Marul, 24 Çeşit Ispanağın daha önceden farklı tohumlarla ekildiği tarlada çiftçiler çeşitli tohumlarla alınan verim ve sonuçları inceleme imkanı bularak firma yetkililerinden detaylı bilgiler aldılar. 

Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin,  Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Işık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Belso Üretim Müdürü Ahmet Yardımcı’da tarlayı ve ürünleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.

Tarla günü etkinliğine katılan çiftçilere Syngenta firması tarafından şapka, tişört, çakı, kalem vb hediyeler verilirken,  alanda günboyu ücretsiz döner ve çiğ köfte ikramları yapıldı.