BEYPAZARI’NDA DOLU YAĞIŞI EKİLİ ALANLARI VURDU

Beypazarı’nda Perşembe ve Cuma günü yapan dolu yağışları sonrası Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gencer, İlçe Tarım Müdürü Beytullah Ertan ve Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ile birlikte inceleme ve zarar tespitinde bulunmak üzere mahalle statüsüne geçen köyleri ziyaret etti.

Akçakavak, Dibecik ve Yukarı Ulucak mahallelerinde ekili alanları gezip, çiftçilerle görüşen heyettekiler, kuru tarım yapılan alanlarda hasarın %40, %50 dolaylarında olduğunu, sebze ekili tarlalarda ise %60 ila %70 oranlarında zararın oluştuğunu ifade ettiler.

Kırşeyhler ve Mahmutlar mahallelerinde de tarım arazilerinin zarar gördüğünü ifade eden yetkililer, zararların tazmini için başta İlçe Kaymakamlığı ve Beypazarı Belediyesi önderliğinde, kamu bankaları, özel bankalar ve enerjisa yetkilileri ile görüşülebileceğini ve zararın tazmini için gerekenin yapılacağını belirttiler.