GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BEYPAZARI HALK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMASI YAPILIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip tarafından Beypazarı Belediyesi’nin talebi üzerine, gelenek görenek ve inançlar, halk edebiyatı, mutfak kültürü, geleneksel el sanatları, halk mimarisi konularında ilçe merkezinde ve köylerde derleme çalışmaları gerçekleştirdi. Bu kapsamda 26 Mayısta Beypazarı’na gelen görevliler 4 Haziran itibari ile Beypazarı’nda ki alan araştırması çalışmalarını bitirecekler.

Çalışmaları yürüten ekip Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile görüşerek, yapılan çalışma ile ilgili bilgi verdi. Beypazarı’nda kaybolan veya değişikliğe uğrayan halk kültürüne ait çeşitli unsurların tespit edilerek derlenip kitaplaştırılarak dijital ortama kayıt edileceğini  belirten Kaplan “Böyle bir çalışma ilçemiz için çok önemli. Elde edilecek olan verilerle, hazırlanacak olan yayınlarla, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve unutturulmaması sağlanmış olacak” dedi.

İlçemizin Uluslararası tanıtımına da katkıda bulunması amacıyla  Kültür Bakanlığı ile birlikte 2015 yılı içerisinde Uluslararası bir sempozyum ve çalıştayın yapılmasının planlandığını söyledi.