TUNUS VE YEMEN’Lİ BÜROKRATLAR BAŞKAN KAPLAN’I ZİYARET ETTİ

Türkiye’deki tüm belediyelerin doğal üyesi olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’nin, ülkemizin ulusal dış politika önceliklerini de göz önünde bulundurarak, yerel yönetim kapasitelerini arttırmayı hedefleyen Ortadoğu ülkeleri yerel yönetimleriyle diyalog ve işbirliklerinin geliştirilmesine özel önem vermesi çerçevesinde, yerel yönetim reform sürecini yaşayan Yemen Cumhuriyeti ve Tunus Cumhuriyeti’ne çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Yemen ve Tunus’lu idarecilerin Türk yerel yönetim tecrübelerinin kendileri için büyük önem arz ettiği ve bu tecrübelerden faydalanmayı talep etmeleri üzerine düzenlenen program kapsamında Türkiye’de iki ayrı eğitim programı düzenlendi. Eğitime katılan Tunus ve Yemen’li  üst düzey yönetici ve yerel yönetim temsilcilerinden oluşan 31 kişilik heyet Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ı ziyaret etti.

Yemen ve Tunus’lu heyet temsilcileri “Ankara’ya geldiğimiz ilk andan beri, Beypazarı’na gelinceye kadar büyük bir misafirperverlik ve ilgiyle karşı karşıya kaldık. Bizim bu programda amacımız karşılıklı deneyim ve tecrübelerimizi paylaşmak, kardeş Türkiye’nin bu anlamda ne kadar yol katettiğini gözlemlemekti.1560 yılından itibaren Türkiye ile ortak bir tarihe ortak bir medeniyete sahip ülkeleriz. Dolayısı ile Türk kanı ve Yemen kanı birbirine karışmıştır. Kültür ve medeniyetlerimiz bu bağlamda iç içe girmiştir. Yerel yönetimler kanalıyla gerçek anlamda halklar arasında kardeşliği de tescil etmiş olacağız. Medeniyetin beşiği Türkiye’de bulunmak bizi mutlu ediyor. Tunus’ta 35 yer Osmanlı’ya ve Türklere ait ve Osmanlı medeniyetinin izlerini taşıyor. Türkiye’ye geldiğimiz zaman kendimizi ülkemizde hissediyoruz.Sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ederiz” dediler.

Beypazarı’nın tarihi ve ekonomik yapısı, belediye hizmet ve çalışmaları hakkında Yemen ve Tunus’lu heyete bilgiler veren Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, “Coğrafyalarımız ayrı olsa da kardeş milletleriz, özümüz kültürümüz aynı. Kendilerini Beypazarı’nda ağırlamaktan şeref duydum. Tunus ve Yemen’den 2 ilçe için kardeş şehir olma teklifi geldi. Sevinçle karşıladık ve kağıt üzerinde kalmayacak şekilde ikili ilişkilerimizi sürdürmek istedik. Bu konuyla ilgili de gerekli yazışmalara hemen başlayacağız” dedi.

Tunus ve Yemen’li heyetin yoğun ilgisi ile karşılaşan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan heyettekilere Beypazarı gümüşü ayyıldız rozet ve Beypazarı gezisi anısına çeşitli hediyeler takdim ederken, Tunus ve Yemen’li heyet başkanları da Başkan Kaplan’a Yemen kahvesi ve amberli hediyelikler takdim etti.

Tunus ve Yemen heyeti daha sonra makamdan ayrılarak, rehber eşliğinde Beypazarı’nı gezdiler.