İSTANBUL TİCARET ODASI KUYUMCULUK MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİ BEYPAZARI’NDA

İstanbul Ticaret Odası Kuyumculuk Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Erhan Hoshanlı, üyeler Ahmet Mirat Kokler, Ömer Dinçel, Minas Arslan, İto öğretim üyeleri Prof.Dr. Zeki Çizmecioğlu, Prof.Dr.Yasemin Kahramaner ve Prof.Dr.Ayşe Emel Geçkinli’nin bulunduğu heyet Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ı makamında ziyaret etti.

Beypazarı'nda yeniden oluşturulan ve hayat bulan bir çarşı içinde gümüş ustalarının bir araya toplandığı ve usta, çırak ilişkisiyle bu sanatın geliştirilmesine imkan sağlandığı bildiklerini ifade eden komite üyeleri “Ülkemizde yok olmaya yüz tutmuş sanat kolları ve geleneksel meslekler içerisinde yer alan gümüş eşya el sanatları mesleğinin de canlandırılmasında ilçeniz en önemli örneklerden biri olmaktadır. Odamız 4 no.lu Kuyumculuk Meslek Komitesi Üyeleri tarafından üretilmesi düşünülen projeye destek olması amacıyla; İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyelerinin de iştirakiyle, Yönetim Kurulumuzun kararıyla inceleme gezisi düzenledik. Bu çerçevede karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak amacıyla Beypazarı’ndayız” dediler.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, komite üyelerine Beypazarı tarihi, Telkari ve Gümüş sanatı hakkında bilgiler vererek, komite başkanı Mehmet Erhan Hoshanlı’ya Beypazarı ziyaretleri anısına taş üzerine işlenmiş Beypazarı Evleri hatırası takdim etti. Hoshanlı’da Başkan Kaplan’a, odalarınca bastırılan İstanbul’un Renkli Hazineleri kitabını hediye etti.

Komite üyeleri daha sonra Beypazarı Ticaret Odası ve Beypazarı Bakırcılar ve Kuyumcular Esnaf Odası başkanları ile de görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.