BEYPAZARI İÇME SUYU ARITMA TESİSİ TAM KAPASİTE FAALİYETTE

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın çalışmaların hızlandırılıp bir an önce hizmete geçirilmesi talimatını verdiği Bulgurdede Mevkiindeki İçme Suyu Arıtma Tesisleri bir süredir yürütülen yoğun çalışmalar sonrası faaliyete geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Beypazarı'nda şehir şebeke içme suyunun arıtılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, 700 m2lik alanda yapımına başlanan içme suyu arıtma tesisleri tamamlanarak tam kapasite çalışmaya başladı.

Beypazarı’nda eski su borularının yerine, 120 km ye yakın yeni sağlıklı polietilen boruların döşenmesi sonrası, Gürağaç mevkiindeki arsenik arıtma tesislerine ilaveten, Gazipaşa Mahallesi Bulgurdede mevkiinde faaliyete geçen su arıtma tesisi sayesinde, ana depoya toplanan su arsenik, sülfat ve kireçten arıtılarak evlerdeki musluklara veriliyor.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “ Yaklaşık 4.5 Milyon TL’ye mal olan İçme Suyu arıtma tesislerimiz ana deposunda arıtılan su evlerimizdeki musluklara ulaşmaya başladı. İlçemizin en büyük sorunlarından birinin de çözüme kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e sonsuz teşekkürlerimi iletirken, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.