BAŞKAN KAPLAN´IN RAMAZAN AYI MESAJI

Ramazan Ayının yoğunlaştırılmış manevi bir program olduğunu belirten Kaplan yayımladığı mesajda; Yılda bir yaşanan Ramazan ayı tam anlamıyla bir mana eğitimidir. Bu ay insanların eğriyi doğruyu, kendilerini muhasebeye çekebilmeleri için sunulmuş güzel fırsattır. Ramazan ayını yeniden doğuş olarak değerlendirebiliriz, çünkü bu ay insan ruhunun terbiyeye çekildiği tüm nefsi arzuların bastırıldığı mübarek bir aydır.

    Bu ayda İnsanlar sabrın ve açlığın zorluğunu, tokluğun kıymetini, sağlığın büyük bir nimet olduğunu daha iyi idrak eder. Tüm bereketleri ve güzellikleri içinde barındıran Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay olarak da ayrı bir güzellik vermektedir.  Sofraların israf sofralarına dönüşmemesine dikkat ederek iftarlarımızı açmalı, sadece oruçla değil tüm maneviyatımızla Ramazan ayını idrak etmeliyiz. Bizler ramazan ayını değil ramazan ayının bizi değiştirmesine fırsat vermeli, bu ay dolayısıyla orucu nelerin bozduğuyla ilgilenmekten ziyade, bozulan kişiliklerimizi orucun hikmetiyle yeniden nasıl onarmamız gerektiğiyle ilgilenmeliyiz. Ramazan ayının topluluk halinde birliktelik içerisinde eda edilmesindeki önemi unutmayarak, kardeşliklerin sohbetlerin ve ibadetlerin sürekli olmasına özen göstermeliyiz.

   Bu duygularla, bir aylık misafirimiz olan Ramazan ayının aziz milletimizin ve Beypazarı’mızın birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını temenni eder, tüm İslam âleminin ve ilçe halkımızın mübarek Ramazan ayını tebrik ederim.''