MARDİN’E BEYPAZARI MODELİ

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanı ile Mardin Valiliği liderliğinde yürütülmekte olan “Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi” kapsamında Mardin’in sosyal ve ekonomik kalkınmasına destek sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Mardin’de turizm altyapısının iyileştirilmesi, yerel kapasitenin güçlendirilmesi, ve turizm sektörünün geliştirilmesi amacıyla Mardin Vali Yardımcısı Ali Gündoğan, Artuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Baran, Mardin Belediye Başkan Danışmanı Dilek Okay, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Güngör, Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi Kıdemli Stratejik Planlama Uzmanı Sezin Üskent ve Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi  Stratejik Planlama Uzmanı Asmin Kavas Urul’dan oluşan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere Beypazarı’na geldi.

Beypazarı Hakimevi’nde 1 gece konaklayan heyettekiler, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ı makamında ziyaret ederek tanışma ve ön toplantı yaptı. Başkan Kaplan gelen heyetle yakından ilgilenerek, ilçe hakkında bilgiler verdi. Daha sonra ilçeyi gezerek Tarihi Taş Mektep’te yöresel yemeklerden oluşan akşam yemeğine katılan heyettekiler, bir sonraki gün Beypazarı Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya katıldılar.

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, Beypazarı Kültürünü ve Turizmini  Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Harun Demir, Yaşayan Müze Kurucusu Dr. Sema Demir, Ev pansiyonu işletmecisi, Kadın Girişimci Nurgül Bük ve Telkari Ustası Hüseyin Eken’ in de katıldığı toplantıda Beypazarı’nda Turizmin gelişimi, Beypazarı’nın marka ürünleri, Telkarinin Beypazarı’ndaki yeri, Beypazarı’nda ev pansiyonculuğunun gelişimi, Beypazarı’nın tanıtım çalışmaları, Beypazarı yerel halkının ve gençlerin turizmdeki yeri, kurumlar arasındaki işbirlikleri, turizm alanında yürütülen projeler, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nun turizm içindeki yeri, turizm bilinçlendirilmesi için düzenlenen eğitim faaliyetleri,  Beypazarı Kültürünü ve Turizmini Geliştirme ve Koruma derneğinin faaliyetleri, Beypazarı festivalleri, Beypazarı’ndaki turizm çeşitliliği gibi ana başlıklar altında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonrası Hıdırlık Tepesi ve İnözü Vadisi’ni gezen Mardin Heyeti, daha sonra Beypazarı Müzeleri , Gümüşçüler Çarşısı, Beypazarı Halk Eğitim Merkezi, Alaaddin Sokak ve turizm sektöründe faaliyet  gösteren esnafları ziyaret ettiler.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’a kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden heyettekiler, turizm ve ekonomik yönden karşılıklı işbirliği içerisinde olacaklarını belirterek, Başkan Kaplan’ı da Mardin’e davet ettiler.