ANKARA BÜYÜKŞEHİRİ BAŞKAN KAPLAN TEMSİL EDECEK !

14. TARİHİ KENTLER DÜNYA KONFERANSI

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üyesi olduğumuz Tarihi Kentler Birliği, modern kentlerin kalkınmasıyla beraber tarihi değerlerin korunması ve üye kentler arasında dostane bağların kurulması hususunda karşılıklı bir rol oynamaktadır. Birliğin üye sayısı 61 farklı ülkeden toplamda 102 kenttir. Birliğin Başkanı Daisaku Kadokawa’dır.

1-4 eylül 2014 tarihinde Çin Halk Cumhuriyetinin Yangzhou kentinde ‘’ Tarihi Kentler: Antik Kültürün Çağdaş uygarlıkla bütünleşmesi’’ konu başlığı altında gerçekleştirilecek olan 14. Tarihi Kentler Dünya Konferansında Belediye başkanları ve diğer katılımcı kentlerin politika yapıcıları ile tanışma ve farklı konularda tartışma fırsatı Bulunucaklardır. Bununla beraber hızla gelişen Yangzhou şehrini tanıma imkanı da  olacaktır.