HİÇKİMSE KİMSESİZ KALMAYACAK ...!

Beypazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce oluşturulan ekip, Beypazarı köylerinde yalnız yaşayan, yaşlı, hasta, bakıma muhtaç vatandaşların tespit çalışmalarına başladı.Beypazarı'nın tüm köylerini dolaşmaya başlayan evde bakım hizmetleri ekibi, köy muhtarları ile koordineli çalışarak, gıda, kömür, maddi yardım yapılması gereken, bakıma muhtaç vatandaşların tespitinin yanı sıra tansiyon, şeker ölçümü gibi sağlık durumlarını da kontrol ederek kayda alıyor.

Beypazarı Belediyesi'nce başlatılan uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar, hasta olduklarında maddi durumlarından dolayı araç tutup hastaneye gidemediklerini, sağlık sorunlarının bulunduğunu, kapılarını çalan kimsenin olmadığını belirterek başlatılan uygulamadan dolayı Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'a teşekkür ettiler.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Oluşturduğumuz ekip köylerde gerçek ihtiyaç sahiplerinin ve ihtiyaçlarının tespiti için incelemelerde bulunuyor. Sağlıklı kişiler gelip yardım talebinde bulunabiliyor, ancak şu sıcak yaz günlerinde 95 yaşına gelmiş ve kansızlık nedeniyle üşüdüğünden kat kat giyinip soba yakan bir ninemiz bize ulaşamıyor. Bizler de bu kişilere yani gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yola çıktık. Hizmeti bu insanlarımızın ayağına götüreceğiz. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, bu vatandaşlarımızın evleri düzenli olarak temizlenecek, tansiyon, şeker ölçümleri yapılarak sağlık durumları kayda alınıp, sürekli takip edilecek. Evlerinin çatısı akan, yıkık ve yıkılacak durumda olan mağdur vatandaşlarımız için de, kış aylarında güvenli bir yere alınmaları ve ihtiyaçlarının karşılanması hususunda çalışmalarımız var. Vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için çok önemli olan bu projemizi hayata geçirmekten mutluluk duyuyorum" dedi.