TUNUS YÜKSEKÖĞRETİM BAKANI JELASSİ TAWFİK BEYPAZARI´NI GEZDİ

Tunus Yüksek Öğretim Bilimsel Araştırma Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Jelassi Tawfik eşi ve  Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya ile birlikte Beypazarı'nı ziyaret etti.

Tunus Yüksek Öğretim Bilimsel Araştırma Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Jelassi Tawfik, eşi ve  Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve rehberler eşliğinde Beypazarı konakları, 400 yıllık tarihi Beypazarı Çarşısı, Kent Tarihi Müzesi, Alaaddin Sokak, Hıdırlık Tepesi gibi Beypazarı'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.Beypazarı yöresel gıdalarını ve özellikle Beypazarı'nın kendine has yaprak sarmasını beğenen  Jelassi Tawfik ve eşi, Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya ile birlikte Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'a makamında konuk oldular.

Türkiye gibi Tunus'un da eğitime ve insana yatırım yapmayı esas kıldığını bu sebeple, Tunus ile Türkiye arasında yüksek öğretim alanında işbirliği anlaşması ve görüşmeler için Türkiye'de olduğunu belirten Jelassi Tawfik, iki ülke arasındaki işbirliklerinde büyük yol katedileceğini vurgulayarak "Türkiye ve Tunus'un ortak faydalarının olduğu programların bulunduğu yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyeleri, öğretim görevleri ve araştırmacıların değişimini yapacağız. Tavsiye üzerine Ankara'daki görüşmelerimiz sonrası Beypazarı'nı da görmek istedik." dedi.

Daha önceden söz verilmiş başka bir programı dolayısı ile kendilerini karşılayamadığını ifade eden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Bakan Jelassi Tawfik ve Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya'yı Beypazarı'nda ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek ilçe hakkında bilgiler verdi.Beypazarı'nda gezmekten oldukça keyif aldıklarını ve çok beğendiklerini ifade eden heyettekilere Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı'nın Telkari ustalarının ellerinden çıkmış çeşitli hediyeler takdim etti. Tunus Yüksek Öğretim Bilimsel Araştırma Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Jelassi Tawfik kendisine hediye edilen tesbih için, Türkçe olarak "çok beğendim" ifadesini kullandı.

Beypazarı'nı gezmeye devam edeceklerini belirten heyettekiler, Beypazarı Halk Eğitim Merkezi'ndeki çeşitli atölyeleri gezmek üzere makamdan ayrıldılar.