BEYPAZARI ÇÖPLÜĞÜ ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, çöplüğün kaldırılması için uzun süredir girişimlerini ve çalışmaları sürdürdüklerini ve yılbaşına kadar bu sorunun ortadan kaldırılması için ekibine gerekli talimatları verdiğini ifade etti.

Çalışmalara hız veren belediye heyeti, atıkların geri dönüşümü ve çöplüğün mevcut yerinden kaldırılması, hatta Beypazarı çöplüğünün Yenikent'teki  Çadırtepe bölgesine taşınması ile ilgili çalışmalara başladı.Çöplüğün bölgenin dışına taşınması konusunda komşu İlçelerin uygulamaları yerinde incelendi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "Çevre Bakanlığı kanalı ile bu iş için yaptırılmış olan günlük çöp dorsemiz hazır. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan 5 yeni çöp kamyonunun satın alma işlemini de yaptık. İlçemizde toplanan çöpler bir merkezde dorseye aktarılarak her gün şehir dışına götürülecek. Bu sayede de çöp sorununu kökten çözeceğiz.Vatandaşlarımız yıllardır bu çöplükten şikayetçi, çöplük alanını temizledikten sonra da bu geniş alanı dev bir rekreasyon alanına çevirmeyi hedefliyoruz" dedi.