BÜYÜKŞEHİRDEN BAŞKAN KAPLAN´A ARAÇ ARMAĞANI

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası önünde araçların teslimi için düzenlenen törende konuşan Başkan Melih Gökçek, “ilçe belediye başkanlarımızla birlikte Ankara’mızı çok daha güzel hale getireceğiz” dedi.

Törene katılan 16 ilçe belediye başkanına hitap eden Başkan Gökçek, “Ankara’mız artık büyüdü. 5 milyonu aştı. 5 milyon 40 bini bulduk ve her sene ortalama 80 bin kişi göç alıyoruz. Dolayısıyla bu büyüme devam ederken ihtiyaçlarda devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstiyoruz ki Büyükşehir’de bulunan her şey ilçelerimizde de bulunsun. Şunu kabul etmek gerekir ki ekonomik açıdan Türkiye’de belediyelerin ciddi anlamda sıkıntıları var. Bu sıkıntıları aşmak için de ilçelerle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Belediye Başkanları arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde şunu tespit ettik. Gerçekten ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızın binek araçları 5 senelik, 10 senelik. Elbette bu Ankara’ya yakışmazdı. Tüm arkadaşlarımızın araçlarını yenileyelim istedik. Önümüzdeki 5 sene içerisinde kendileri gerçekten layık oldukları makamlarda otursunlar. Bu nedenle . Parti ayrımı gözetmeksizin 16 ilçemize Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak araç aldık. Ben, cenabı Allahtah, kazasız, dertsiz, hayırlı hizmetleri yapmak için bu araçlara binmelerini niyaz ediyorum.”

Başkan Gökçek konuşmasının ardından 16 ilçenin belediye başkanına tek tek araçlarını teslim etti. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan aracın anahtarını teslim alırken, Başkan Gökçek'e teşekkür ederek, Beypazarı yöresel ürünlerinin bulunduğu bir sepet ve gümüş kaplama bir Kuran-ı Kerim hediye etti.

Tören bitimi Belediye Başkanları araçlarını kendisi kullandı.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yeni araçlarıyla geçen belediye başkanlarını tek tek uğurladı.