BEYPAZARI KURUSU ARTIK TSE Lİ !

Bu Standard kapsamında; Tanımlar, Sınıflandırma (çeşitler, tipler), Özellikler (duyusal, fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik özellikleri) çeşit ve tip özellikleri, toleranslar, numune alma, muayeneler (ambalaj,duyusal ve fiziksel muayeneler), Deneyler (kimyasal ve mikrobiyolojik muayeneler), değerlendirme, muayene ve deney raporu ile birlikte, ambalajlama, İşaretleme, muhafaza ve taşıma konu başlıkları ve içerikleri yer almaktadır.

Başkan Kaplan,''Türk Standartları Enstitüsü'nün Beypazarı Kurusu Standardı ,haksız rekabetin önlenmesi, tüketiciye sağlıklı, kaliteli ve leziz ürünlerin sunulması, alıcıda güven ve itimatın sağlanması ile atalarımızdan yadigar olan kıymetli ürünümüzü belirli kriterler çerçevesinde üretiminin ve muhafazasının gerçekleştirilerek Beypazarı Kurumuzun daha uzun yıllar tanıtımımızda önemli ve etkili yerini muhafaza edecektir.''dedi.